23 augustus 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Het weerbericht wordt nog steeds bepaald door een in kracht afnemende hogedrukcel boven Centraal-Europa en een steeds sterker wordende invloed van depressies over de Atlantische Oceaan. Op zich is dit een nefaste ontwikkeling voor stabiel zomerweer, maar omdat we ons nog net onder de vleugels van het hogedrukgebied bevinden, wordt het ook vandaag wederom aangenaam.

Weerbericht 22 augustus

In de voormiddag schommelen de temperaturen tussen 15°C – 20°C op de meeste plaatsen. De bewolking wordt regelmatig afgewisseld met zonnige periodes en de wind waait meestal uit (zuid)westelijke richtingen. In de namiddag en avondperiode verandert er weinig aan dit weerbeeld. We behalen maxima rond 22°C in het westen en tot lokaal nog een zomerse 25°C in het oosten van de Benelux.

In het zuiden van Europa teistert de hitte nog steeds de bevolking. Onder een luchtstroom vanuit Afrika wordt het daar op vele plaatsen heel tot extreem warm. Temperaturen boven 35°C en lokaal 40°C zijn daar eerder regel dan uitzondering in de huidige tijd van het jaar. Het is er tevens opletten voor lokale bosbranden en hoge UV – concentraties!

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen