21 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Hoezo ‘nazomerweer’ dit weekend? Door een hardnekkige en vrij inactieve regenzone hebben we nu al 48 uur te maken met een somber weerbeeld in de Benelux. Vooral het westen krijgt er ook nog enkele liters neerslag cadeau. In het centrum en het oosten heerst er ook veel bewolking, maar daar kunnen spaarzame opklaringen met momenten doorbreken. Het ‘nazomertje‘ met veel zon en maxima boven 20°C kan dus best gerelativeerd worden..

Deze ochtend hebben we op de meeste plaatsen een bewolkt weerbeeld te pakken. Enkel in het uiterste zuidoosten van het land kunnen ze genieten van enkele opklaringen. Het kwik is best aangenaam met waardes rond 11-12 graden. In het zuidoosten kan het al vlug richting 15°C gaan. De wind waait meestal zwak uit het noorden tot noordoosten.

Deze namiddag trekt de regenzone verder weg richting de Noordzee en vanuit het zuidoosten kunnen de opklaringen zich uitbreiden naar het westen. De temperaturen evolueren positief en we halen vandaag maxima tot tegen 20°C. De wind blijft een figurantenrol spelen.

Vannacht krijgen de opklaringen meer ruimte en wordt het op sommige plaatsen licht bewolkt. Lokaal ontstaan er enkele mistbanken die het zich flink kunnen beperken. Opletten dus.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen