20 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Regen, regen en nog eens regen. Vandaag is een dag om gauw te vergeten wat het weerbeeld betreft. Een actieve storing trekt op dit moment over de Benelux met significante neerslaghoeveelheden. De komende 12 uur verwacht ik zo’n 10 tot 15 liter per vierkante meter. Door de aanwezige plaklaag in de bovenlucht en de trage vooruitgang van de neerslagzones blijven ook de temperaturen achterwege. Dat in combinatie met een stevige bries uit het zuidoosten zorgt voor een kil gevoel. Warm kleden is dus de boodschap.

Weerbericht 20 december

Deze ochtend en voormiddag begint het al snel te regenen in de gebieden aan de Frans-Belgische grens. De minima variëren van zo’n 5 graden in het westen tot 3 graden in het oosten van de Benelux. Plaatselijk kan er al een flinke hoeveelheid neerslag vallen. De wind waait meestal uit zuidoostelijke richtingen.

Vanmiddag en vanavond trekt de storing verder naar het noorden. Aan de achterzijde van het front ligt er gevoelig warmere lucht, maar daar krijgen we pas later vanavond mee te maken. Het blijf dus ook vanmiddag fris en regenachtig met regelmatig veel regen. Op de wegen is het tevens opletten geblazen voor aquaplaning, dus matig zeker uw snelheid. Het is niet uitgesloten dat er later vanmiddag eventjes wat lichte sneeuw valt boven de 500 meter.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

1 dag geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen