20 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Regen, regen en nog eens regen. Vandaag is een dag om gauw te vergeten wat het weerbeeld betreft. Een actieve storing trekt op dit moment over de Benelux met significante neerslaghoeveelheden. De komende 12 uur verwacht ik zo’n 10 tot 15 liter per vierkante meter. Door de aanwezige plaklaag in de bovenlucht en de trage vooruitgang van de neerslagzones blijven ook de temperaturen achterwege. Dat in combinatie met een stevige bries uit het zuidoosten zorgt voor een kil gevoel. Warm kleden is dus de boodschap.

Weerbericht 20 december

Deze ochtend en voormiddag begint het al snel te regenen in de gebieden aan de Frans-Belgische grens. De minima variĆ«ren van zo’n 5 graden in het westen tot 3 graden in het oosten van de Benelux. Plaatselijk kan er al een flinke hoeveelheid neerslag vallen. De wind waait meestal uit zuidoostelijke richtingen.

Vanmiddag en vanavond trekt de storing verder naar het noorden. Aan de achterzijde van het front ligt er gevoelig warmere lucht, maar daar krijgen we pas later vanavond mee te maken. Het blijf dus ook vanmiddag fris en regenachtig met regelmatig veel regen. Op de wegen is het tevens opletten geblazen voor aquaplaning, dus matig zeker uw snelheid. Het is niet uitgesloten dat er later vanmiddag eventjes wat lichte sneeuw valt boven de 500 meter.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
24 Prognose

Zacht weer met af en toe neerslag

5 dagen geleden - 4 min. lezen