20 november 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

En zo kabbelen we ook vandaag verder zonder noemenswaardige weerfenomenen. Onze omgeving heeft op dit moment nog steeds te maken met de beschermende vleugel van een hogedrukgebied boven Centraal en Oost-Europa. Daardoor blijft het vandaag meestal droog en stijgen de temperaturen tot 10°C en iets meer (we bevinden ons namelijk in een zuidwestelijke stroming).

zuidwestelijke stroming

20 november 2012 wordt gedomineerd door een zuidwestelijke stroming. Op deze manier krijgt de winter geen voet aan de grond, maar dat lijkt eind deze week te veranderen.

Weerbericht 20 november

Deze ochtend schommelen de temperaturen rond zo’n 7°C. Aan de kust is het iets warmer met zo’n 9°C. In de Ardennen heeft het vannacht lokaal gevroren en is het op dit moment nog steeds maar 3°C. Daar hangt trouwen flink wat nevel/mist op dit moment. Elders meer ruimte voor de zon die afgewisseld wordt met bewolkte periodes.

Op en na de middag geleidelijk aan overal een ‘vriendelijker’ weerbeeld. De temperaturen zitten alvast in de lift en klimmen naar 11 tot 12°C. Een zwak tot matige zuidwestelijke wind voert gezonde maritieme lucht aan. Het blijft ook in de namiddag droog.

Deze ochtend kwamen de weermodellen opnieuw opzetten met een interessante setting wat winterweer betreft. Het lijkt zo’n beetje de algemene trend te zijn dat het vanaf 25 november licht winters gaat worden met vanaf volgende week sneeuwkansen. Nu nog wat sleutelen aan de kou boven Rusland en we zijn op het goede pad..

Bron kaartje: meteociel.fr

Delen


Verder lezen

Alles bekijken