18 november 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Het klimaat, de natuur en het ecosysteem in het algemeen is iets wat mensen moeten koesteren. Vandaag was het dan ook de Dag van de Natuur waarin speciale aandacht wordt besteed aan maatschappelijke problemen die de natuur negatief beĆÆnvloeden. In Gent hadden ze alvast een mooi initiatief uitgewerkt dat zeker in de schijnwerpers dient te staan.

Een kleine greep uit het artikel:

“Vlaams minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege heeft vanochtend in de boskern Grand Noble, een deel van het Gentse parkbos, het startschot gegeven voor een boomplantactie. Omwonenden van het parkbos, een landschapspark van 1.200 hectare in aanleg ten zuiden van Gent, kregen een uitnodiging om op de Dag van de Natuur een boompje te komen planten..”

Zo fotografeer je de natuur

natuurfotograaf

De boskern Grand Noble is de derde kern van het landschapspark. “Het Parkbos is naast de Vinderhoutse Bossen en het oud vliegveld Oostakker-Lochristi een van de groenpolen die de Vlaamse overheid aan de rand van de stad Gent vorm wil geven. In 35 van de 56 (klein)stedelijke gebieden in Vlaanderen is al een stadsbosproject opgestart”, zegt minister Schauvliege. Meer lezen via deze het krantenartikel van Demorgen.

Bron foto: weerstationwaregem.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

Overzicht nachthemel: februari 2023

12 uur geleden - 4 min. lezen

Vleugje lenteweer in Spanje en Portugal

22 uur geleden - 2 min. lezen
192 Prognose

Winterse signalen deel 11: Waagt de winter nog een kans?

2 dagen geleden - 3 min. lezen