18 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

De ochtend starten we op de meeste plaatsen in België bewolkt tot zwaarbewolkt met temperaturen tussen 10° en 14°C. Enkel in het uiterste oosten en boven de Ardennen manifesteren er zich nu diverse opklaringen. Wie de opklaringen of wolken wil volgen, kan terecht op de satellietbeelden.

Weerbericht 18 september

De voormiddag blijft qua weerbeeld grotendeels ongewijzigd. De opklaringen kunnen ook elders opduiken, maar blijven relatief beperkt in omvang. De temperatuur klimt richting 17°C op de middag. De wind waait uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Vanmiddag wordt het weerbeeld vanuit het westen opnieuw rooskleuriger. De meeste bewolking verdwijnt dan richting het oosten met daar een stijgende buienkans. De maxima bereiken 20°C en de wind draait geleidelijk naar het westen tot noordwesten. De opklaringen worden in de avondperiode breder!

De laatste dagen verschijnen er interessante weerkaarten voor het zuidwesten van Europa. Restanten van ex-orkaan Nadine lijken zich te gaan moeien met hoofdrolspelers boven het Europese continent. De laatste run van het Amerikaanse weermodel (GFS) toont zelfs een bijzonder heftige opstuw (door de positie van het lagedrukgebied) van warme tot tropische lucht uit het zuiden. Voor onze regio zou dat maxima betekenen rond 25°C of lokaal nog iets meer.

warme lucht in september

Bron kaartje: meteociel.fr

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen