18 februari 2013 - 2 min. lezen 4 reacties

Winters koud deze ochtend. Overal in de Benelux is het op dit moment (08:00) licht tot plaatselijk matig aan het vriezen. Dat is het geval voor de streek in het zuiden van Nederland en in de provincie Namen (België). Aan de kust vriest het licht. Het zal bij velen dus opnieuw krabben worden! Plaatselijk wordt er ook nevel en mist gesignaleerd die bij deze negatieve temperaturen aanvriest. Wees dus voorzichtig op de weg en hou rekening met rijm – en ijsplekken.

Weerbericht 18 februari

De rest van de voormiddag blijft het rustig met een langzaam stijgende temperatuur. De nevel en mist verdwijnen geleidelijk en dat opent de deuren naar een zonnige start van de nieuwe werkweek. De wind waait zwak uit noordoostelijke richtingen. De eerste uren moet u nog rekening houden met de opkomende zon die u kan verblinden. Zeker in combinatie met nevel!

Deze namiddag verandert er weinig. De maxima bereiken we tussen 14:00 en 15:00 en schommelen in Vlaanderen rond 6 – 7 graden. In de Ardennen blijft het iets koeler met temperaturen rond 4 – 5 graden. Er wordt geen neerslag verwacht.

Gisteren nam Bart Holvoet nog eens de tijd om een schitterend tafereel te vereeuwigen in zijn weerfoto’s. Hieronder kan u meegenieten van een zonsondergang inclusief opname van een meerkoet.

mooie weerfoto

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen