16 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vanochtend wordt ons weerbeeld in BelgiĆ« gedomineerd door een regenzone die vanuit het westen over het land trekt. Met de neerslaghoeveelheden zou het best meevallen (zeker in vergelijking met wat er gisteren in het zuiden van ItaliĆ« en op Malta is gevallen…). Tijdens de doortocht van de storing moet rekening gehouden worden met een matige tot vrij krachtige windĀ uit het zuidzuidwesten. De combinatie van deze twee voorgaande factoren kan het in het verkeer (tijdelijk) gevaarlijk maken.

Weerbericht 16 oktober

In de voormiddag trekt de storing snel weg richting Duitsland en daarachter komen we terecht in wisselvallig weer met opklaringen. Een lokale bui blijft overal mogelijk (met een lichte voorkeur voor de kust). De wind waait vrij krachtig met rukwinden tot 50 km/h.

In de namiddag wordt het zo goed als droog op de meeste plaatsen en kunnen we genieten van de zon. De wind luwt geleidelijk naar matig. De temperaturen halen maximaal 14 tot 15 graden.

Weerbericht Europa

De luchtdrukverdeling over het Europese continent is dermate interessant geworden. Door een koude put boven de Alpen is de sneeuwgrens lokaal gezakt tot 1000 m. Op sommige plaatsen viel er afgelopen weekend dan ook een ‘bak’ sneeuw! Ook in het noorden en centrale deel van Zweden viel er ‘wit goud’ naar beneden. Enkele foto’s van de webcam:

Ɩstersund:

winters weerbericht zweden

Orsa:

wit goud orsa

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Opnieuw erg veel neerslag boven Griekenland

3 dagen geleden - 2 min. lezen

Belgische fotograaf spot noorderlicht

5 dagen geleden - 1 min. lezen

Britse Eilanden zetten zich schrap voor storm

24 september 2023 - 2 min. lezen