15 september 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Op de weerkaarten zien we twee hoofdrolspelers opdoemen (hogedrukgebied in het zuiden en lagedrukgebied in het noorden) en nog enkele randfiguren die het West-Europese weerbeeld enorm onzeker maken. De restanten van ex-orkanen in het zuidwesten van Europa gooien volgende week de berekeningen totaal in de war. Het kan bij wijze van spreken stormen of nazomeren.

restant orkaan in het weerbericht 15 september
Restant tropische depressie beïnvloedt Europa

Weerbericht 15 september

Vandaag geen storm, maar een aangenaam weerbeeld. We zijn de ochtend gestart met minimumtemperaturen rond 10°C of lokaal nog iets lager. De buien hebben zich verplaatst naar het oosten en op die manier komt de zon vandaag regelmatig tevoorschijn. De wind waait meestal zwak uit west-zuidwestelijke richtingen.

Vanmiddag en vanavond weinig verandering in het wisselend weerbeeld. De opklaringen krijgen nog steeds gezelschap van wolken, maar deze vormen geen bedreiging. De maxima klimmen richting een aangenaam 20°C op de meeste plaatsen. De wind waait zwak uit het zuidwesten. In de avondperiode verdwijnen de meeste wolken en wordt het helder (en fris). De minima bereiken morgenochtend waardes tussen 4°C in het oosten en 10°C in het westen.

Bron kaartje: meteociel.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken