14 november 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Dit weerbericht 14 november starten we op de meeste plaatsen licht bewolkt tot bewolkt. In het zuiden van de provincie Namen vriest het licht met minima rond -2°C. Elders in België blijft het kwik positief. De wind is zwak uit oostelijke richtingen. Plaatselijk ontstaat wat nevel of een enkele mistbank (die in de Ardennen en aan de Frans-Belgische grens kan aanvriezen).

Weerbericht 14 november inclusief zonsverduistering

In de loop van de voormiddag forceren opklaringen meer ruimte in het weerbeeld. Het wordt op vele plaatsen zonnig met temperaturen tussen 5 en 8 graden. De wind waait meestal zwak uit (zuid)oostelijke richtingen.

In de namiddag weinig verandering. De maxima stijgen richting 11°C in het noordoosten van België. In het uiterste zuiden blijft het koeler met zo’n 6°C als maximumwaarde. Vanavond en vannacht gaat het overal flink afkoelen.

Gisteren hadden ze in Australië een volledige zonsverduistering te pakken. Dat leverde in de avondperiode bij ons schitterende beelden op. Hieronder ziet u een screenshot van zo’n livestream. Merk op dat de temperatuur tijdens een zonsverduistering enkele graden kan dalen en dat dieren zich vreemd kunnen gedragen.

Het filmpje vindt u onder de foto.

zonsverduistering australië

Klik hier voor het filmpje

Bron foto: livestream en nos.nl

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken