12 augustus 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Na een heldere nacht met her en der wat hoge wolkenvelden, starten we het weerbericht 12 augustus opnieuw met veel opklaringen. Het hogedrukgebied nabij het UK verplaatst zich vandaag richting het noorden en hierdoor wordt de hoogtestroming voornamelijk oost. Hiermee wordt droge continentale lucht aangevoerd. De temperatuur kan hiervan optimaal profiteren! Een schitterende ‘ZON’-dag staat dus in de startblokken.

Op de middag bereiken we een landelijk gemiddelde van 22, 23°C. Door een krachtige zon kan deze temperatuur nog enkele graden stijgen. Ik verwacht maxima tussen 24 en 27 graden. De meeste kans op de hoogste temperaturen zijn voorzien voor de Kempen en de gebieden nabij de Frans-Belgische grens. Het blijft helder en de wind waait meestal zwak uit oostelijke richtingen.

Vanavond neemt de onstabiliteit nabij de Frans-Belgische grens tijdelijk toe. Hierdoor kan er zich tijdelijk een warmte-onweer manifesteren, maar grootschalige overlast verwacht ik zeker niet. In de loop van de avond wordt het opnieuw droger en wisselen bewolkte periodes en opklaringen elkaar af. Een buitje blijft mogelijk.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken