12 juli 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vandaag wordt het de beste dag van de week. Onder invloed van tijdelijke luchtdrukstijgingen in onze buurt, krijgt de zon een grotere rol en kunnen de temperaturen naderen tot 19°C, lokaal 20°C. De wind waait gedurende de hele periode zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen.

Deze drogere en iets stabielere periode is slechts van korte duur, want in de namiddag nemen de hoge en later ook middelhoge bewolking opnieuw toe vanuit het westen. Dat is de voorbode van een actief warmtefront dat in de loop van de avond vanaf het westen zal binnentrekken.

meteo.be

Kletsnat weerbericht 12 juli

De meeste weermodellen suggereren neerslaghoeveelheden tussen 5 tot lokaal 15 l/m². Dat zou het neerslagtotaal in het zuiden van West-Vlaanderen (weerstation Waregem) op 70 l/m² brengen. In slechts 12 dagen is dat dus een serieuze hoeveelheid hemelwater! De temperaturen schommelen vannacht tussen 12 en 14 graden en de wind varieert tussen zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Wie de neerslaghoeveelheden zelf wil bekijken, kan terecht op onze eigen weerkaarten! Daar vind je de voorspellingen qua temperatuur, windsnelheid en neerslagsom. Bijzonder handig voor mensen die buiten vertoeven.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken