10 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag wordt een rasechte najaarsdag zoals we dat enkel in oktober krijgen. Deze ochtend heeft vooral het uiterste zuidoosten van het land nog te maken met enkele wolkenvelden (van een storing die vorige nacht over het zuiden bleef slepen). In het noordelijk deel van België zegevieren algauw enkele opklaringen en klimt het kwik in de voormiddag richting 12°C als gemiddelde waarde.

Weerbericht 10 oktober

In de namiddag breiden de opklaringen zich met mondjesmaat uit richting het zuiden. Tegelijkertijd zien we dat vanuit Nederland de hoge bewolking wat gaat toenemen en de opklaringen het moeilijker krijgen. Neerslag verwacht ik evenwel niet, maar uit de zon en in de zwak tot matige wind uit het oosten kan het toch behoorlijk fris aanvoelen! We halen maximaal 15 tot 16°C.

In de avondperiode blijven we een wisselend weerbeeld behouden met opklaringen die het kwik flink doen kelderen. Lokale grondvorst in de Ardennen en in het oosten is niet uitgesloten! Indien er nevel en mist ontstaat kunnen deze dan ook aanvriezen!

Gisteren werd de recordpoging van Red Bull Stratos afgeblazen door teveel grondwind tussen 10 en 30 meter. Vanavond kan u de recordpoging opnieuw live volgen op deze link! Wie meer foto’s wil zien kan ook terecht op onze Facebookpagina, NoodweerBenelux.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

2 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen