9 oktober 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Op dit moment maakt Red Bull Stratos zich klaar om een weerballon te lanceren met daaraan verbonden 1 man. Deze man is van plan om het snelheidsrecord (geluid) te breken in vrije val. U kan de wereldrecordpoging natuurlijk live volgen op onze website, www.noodweer.be ! Veel plezier en 1 tip: deze recordpoging is niet voor gevoelige kijkers bestemd of mensen met hoogtevrees! Meer informatie via de Twitter stream van Redbull.

  • UPdate 9 oktober 2014 (video werd verwijderd / niet meer beschikbaar)

Wereldrecordpoging Red Bull Stratos faalt

Vandaag kon de lancering van de grote geavanceerde weerballon (gevuld met helium) helaas niet doorgaan. Een sterke grondwind maakte het onmogelijk voor Felix Baumgartner om stabiel richting de stratosfeer te zweven. De bedoeling is om het project de komende dagen opnieuw te lanceren. Dan springt Felix van zo’n 38 – 39 km in de atmosfeer naar beneden. Op die manier hoopt hij de wereldrecordpoging van Joseph Kittinger te verbreken in hoogtemeters. Dat het een spannend schouwspel werd, hoef ik u dan ook niet te vertellen.

Luchtlaag stratosfeer

De stratosfeer is een luchtlaag die meteorologen nog niet zo goed hebben onderzocht. Zo is er nog steeds weinig bekend over de invloed van een grootschalige opwarming in deze luchtlaag. Mogelijk dat zo’n fenomeen de winter een extra duwtje in de rug kan geven. Nog meer info over de verschillende luchtlagen kan u HIER vinden.

Source: Redbullstratos.com

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken