10 mei 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Op dit moment is het nog steeds verdacht stil boven grote delen van de Benelux. Een barokliene zone ligt momenteel over het westen van Frankrijk met aan de voorzijde een opstuw van warme onstabiele lucht. Op dit moment is dat goed te merken op de temperatuurkaarten waarbij Parijs te maken heeft met temperaturen ver boven 25°C (zie aanduiding).

Onweer op 10 mei 2012

Deze opklaringen zullen in de vooravond zorgen voor een triggering van diverse onweersbuien, maar dat lijkt vooralsnog heel moeizaam te worden door de CIN waarde.

Positief punt aan het uitblijven van de onweders is dat de energie zich kan blijven opstapelen boven de Benelux. De cape swingt hierdoor richting 1000 j/Kg of lokaal nog iets meer boven meerdere delen in West-Europa. Het spreekt voor zich dat er dan niet veel hoeft te gebeuren om de ‘pot’ te laten overkoken.

trekrichting onweersbuien
infoclimat.fr

Update bericht

Dit bericht werd herschreven op 20 februari 2014 met de nadruk op het verbeteren van de zoekstrategie. Concreet werd een beschrijving toegevoegd alsook een aangepaste titel. Wie nog meer berichten wil lezen over onweer en/of nuttige informatie rond natuurverschijnselen wil opsnorren kan terecht in het weerarchief. Gebruik hiervoor de zoekfunctie.

Bron kaartje: infoclimat.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken