9 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag hebben we te maken met de beste dag van het weekend op vlak van het weer. De temperaturen zitten in de lift en de wolken zijn op de meeste plaatsen in de Benelux als sneeuw voor de zon verdwenen (enkel een zwakke storing zorgt voor meer bewolking boven het noorden van Nederland).

Weerbericht 9 september

Deze voormiddag neemt de zon algauw de hoofdrol op zich en daar profiteren de temperaturen natuurlijk van. We klimmen tegen het middaguur richting 21, lokaal 22 graden. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen.

Vanmiddag blijven de zonnige periodes zich handhaven. De temperaturen klimmen nog iets verder door richting zomerse waardes. Op de meeste plaatsen moeten we dan wel 25°C zien te halen (of lokaal nog iets meer). Ook aan de kust wordt het warm en kan het kwik 25°C overschrijden. In de Kempen is een lokale 30°C niet uitgesloten!! Wie wil genieten van de zon zal dat dan ook met mate moeten doen, want de UV-straling is nog altijd schadelijk voor de huid. Tijdig insmeren is dus de boodschap.

Vanavond en vannacht is het in eerste instantie nog helder tot lichtbewolkt, maar later neemt vanuit het zuidwesten de bewolking iets toe. Dat kan in de regio van West-Vlaanderen resulteren in enkele buien.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen