8 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Na een poging van de winter om gisterenochtend met de grote deur in huis te vallen, staan we vandaag opnieuw met beide voeten op de ‘bevroren’ grond. Overal met uitzondering van de kust is het licht tot matige aan het vriezen. Hierdoor vriest het smeltwater van de sneeuw aan en is het opletten geblazen voor lokale rijm- en ijsplekken. Elders in Europa is het matig tot streng aan het vriezen. In het noorden van Nederland noteren ze zelfs tot -10°C (extra hulp door het sneeuwdek).

vorst in europa
We zien duidelijk dat de koude lucht een groot deel van Europa in haar macht heeft. Enkel in het uiterste zuiden van Europa velen de temperaturen op dit moment nog wat najaarsachtig aan.

Weerbericht 8 december

Vandaag geen kansen op sneeuwval, maar een droog en rustig weerbeeld. Het lijkt mij ideaal om deze namiddag een herfstwandeling te maken. De temperatuur schommelt rond 4°C aan de kust en het vriespunt elders. De wind waait zwak uit noordelijke tot noordoostelijke richtingen.

Heeft u uw fototoestel bij de hand? Deel uw weerfoto’s met onze lezers en volgers op Facebook. (#NWBNLX)

Bron weerkaart: infoclimat.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken