8 augustus 2012 - 1 min. lezen 1 reacties

Vandaag, 8 augustus, probeert het zomerweer vanuit het zuiden op te rukken richting het noorden. Het zal slechts bij proberen blijven, want we krijgen veel wolken te verwerken in de voor- en namiddag. De maxima bereiken voor 12:00 nauwelijks 18°C en de wind waait meestal zwak uit zuidwestelijke richtingen. Merk op dat het boven Frankrijk helder is en dat ze daar vandaag maxima gaan optekenen boven 25°C. Morgen komt deze luchtsoort op bezoek in de Benelux.

Deze namiddag verwacht ik weinig verandering in het sombere weerbeeld. Opklaringen vanuit Frankrijk kunnen tijdelijk de Frans-Belgische kust bereiken, maar dat zal eerder naar de avondperiode gebeuren. Ondertussen blijft de kans op een regenbui bestaan en blijven de maxima onder 20°C (m.u.z. van het uiterste zuiden van België). De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen.

Wie trouwens echt op zoek is naar extreme hitte (gevaarlijke UV-index) moet dezer dagen in Griekenland zijn. Daar werd rond 11:00 deze voormiddag 40°C geregistreerd. Morgen wordt het bij ons ook iets warmer, maar dergelijke maxima hoef ik niet direct aan te kondigen en gelukkig maar.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Eén reactie op “Weerbericht 8 augustus”


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

2 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen