Weerbericht 8 augustus

Vandaag (weerbericht 8 augustus) probeert het zomerweer vanuit het zuiden op te rukken richting het noorden. Het zal slechts bij proberen blijven, want we krijgen veel wolken te verwerken in de voor- en namiddag. De maxima bereiken voor 12:00 nauwelijks 18°C en de wind waait meestal zwak uit zuidwestelijke richtingen. Merk op dat het boven Frankrijk helder is en dat ze daar vandaag maxima gaan optekenen boven 25°C. Morgen komt deze luchtsoort op bezoek in de Benelux.

Deze namiddag verwacht ik weinig verandering in het sombere weerbeeld. Opklaringen vanuit Frankrijk kunnen tijdelijk de Frans-Belgische kust bereiken, maar dat zal eerder naar de avondperiode gebeuren. Ondertussen blijft de kans op een regenbui bestaan en blijven de maxima onder 20°C (m.u.z. van het uiterste zuiden van België). De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen.

Voeg ons toe op Google +

Actief op sociale media en Google + ? Dan kan u vanaf vandaag ons toevoegen op diverse platformen waaronder Google +. Op die manier kunnen wij u nog sneller informeren en waarschuwen in tijdens van onweer / sneeuwval. Wie trouwens echt op zoek is naar extreme hitte (gevaarlijke UV-index) moet dezer dagen in Griekenland zijn. Daar werd rond 11:00 deze voormiddag 40°C geregistreerd. Morgen wordt het bij ons ook iets warmer, maar dergelijke maxima hoef ik niet direct aan te kondigen en gelukkig maar.


Lees ook eens:

Reacties

Reacties gesloten