8 maart 2013 - 2 min. lezen 13 reacties

We staan aan de vooravond van een serieuze weeromslag. De weermodellen hebben het sinds enkele dagen in de gaten, maar dat het daadwerkelijk ook zo zal lopen, vind ik behoorlijk frappant. Enkele dagen geleden werd het nog ruim 15°C door een hoge temperatuur op 850 hPa. Toen werd het op deze hoogte 4 tot 8 graden. De komende dagen en vooral na het weekend keldert deze temperatuur naar -12 graden!

Dat betekent 15 – 20 graden kouder in slechts een week tijd .. (naast de vorst is ook de kans op sneeuw niet onbestaande tussen zondag en maandag ~ dat houden we voor u in de gaten).

Weerbericht 8 maart

Vandaag hebben we in de ochtendperiode last van wat lage bewolking. Plaatselijk vormt er zich nevel en mist die het zicht flink kan beperken (actueel het geval in delen van de provincie West-Vlaanderen). De temperatuur haalt op dit moment gemiddeld 7-8 graden. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen. Boven het noorden van Nederland is de ‘operatie-afkoeling’ van waar gisteren sprake, ingezet.

Deze namiddag haalt de bewolking opnieuw de overhand in België. Op veel plaatsen gaat het vanuit Frankrijk licht regenen. Vooral later in de namiddag – nachtperiode gaat het intensiever regenen. Er is geen kans op winterse neerslag doordat de 2 m ruim positief blijft. Vandaag overdag moet het zelfs mogelijk zijn om 15 tot 17 graden te behalen met een lichte bries uit oostelijke sector.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

5 dagen geleden - 5 min. lezen