6 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Op dit moment bepaalt een nieuwe storing grotendeels het weerbeeld in de Benelux met regenval en frissere temperaturen. Aan de kust is het op dit moment slechts 12°C, terwijl het in het zuiden van ons land nog 15°C is of meer. Deze verdeling zien we mooi terug op het onderstaande satellietbeeld:

golftop langs straalstroom

Vanochtend dus op de meeste plaatsen regen (variërend tussen lichte en matige intensiteit). Plaatselijk kan er opnieuw 10 tot 15 liter/m² vallen met de nodige problemen tot gevolg. De regenzone schuift vervolgens heel traag naar het zuidoosten waardoor ze in Luxemburg nog moeten wachten tot de middag om enkele regendruppels te zien. De temperatuur schommelt eerst overal rond 15°C, maar daalt na de doortocht van het koufront. De wind waait meestal zwak uit noordelijke richtingen (na doortocht storing).

In de namiddag komen opklaringen geleidelijk aan opzetten vanuit het noordwesten. Het kan een tijdje duren, maar vooral het noordelijk deel van België kan met een vriendelijk weerbeeld afsluiten. In het centrum en het zuidoosten blijft het nog lang bewolkt met soms (veel) regen. De temperatuur schommelt rond 13°C en de wind draait geleidelijk aan overal naar het noorden.

Bron kaartjes: sat24.com

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken