5 november 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

We bevinden ons vandaag aan de achterzijde van een depressie die gisteren doorheen het Kanaal trok. In het noordwesten van Frankrijk (grenzend aan de Noordzee) werden tijdelijk windstoten opgemeten tot zo’n 100 km/h. Op een enkele plaats werd zelfs een windstoot geregistreerd van ruim 120 km/u! In de Benelux bleef het al bij al nog vrij rustig met enkel aan de kust flinke windstoten.

Weerbericht 5 november

Vandaag een iets rustiger weerbeeld, maar nog steeds rekening houden met een matig tot vrij krachtige wind uit noordelijke richtingen. De temperatuur schommelt in de ochtendperiode rond 6°C en stijgt tegen de middag richting 10 graden. Er kunnen verspreid in het land enkele buien ontstaan. Bekijk hier: actuele regenradar

Op en na de middag behouden we een wisselend weerbeeld. Opklaringen en buien wisselen elkaar af. Het is niet uitgesloten dat een enkele bui in het (zuid)westen gepaard gaat met een donderklap. In diezelfde regio kan overigens weer veel neerslag vallen (5-10mm). Opgelet voor lokale wateroverlast in de Westhoek. TIP: bekijk overstromingsvoorspeller.be als u de wateroverlast wil lokaliseren in de Benelux.

In de late namiddag en avond schuift de neerslagzone verder richting Frankrijk – Duitsland en wordt het relatief droog in de meeste gebieden in België. Een enkele bui blijft weliswaar mogelijk, maar de periodes van regen zijn we kwijt. De minima dalen richting 4 tot 6°C.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

16 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen