4 januari 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Bedankt om gisteren massaal het artikel (update winterweer 2013) te lezen en te delen met vrienden. Eventjes werd het behoorlijk warm onder de server, maar inmiddels is de piek weer gestabiliseerd. Het duidt nog maar eens aan dat we als weerliefhebber o zo graag op de hoogte blijven van de winterse onzekerheid in West-Europa!

Tegelijkertijd is het spannend om te zien of de winter inderdaad in staat is om terug te keren door een opwarmende stratosfeer. Boeiend.

Weerbericht 4 januari

Vandaag zet de warming tussen 10 – 30 hPa zich verder door, maar daar voelen we gelukkig niets van. Integendeel, een grijs weerbeeld met af en toe regen en temperaturen tot 10 graden maakt van de winter slechts een schimmig seizoen. De wind waait zwak uit westzuidwestelijke richtingen.

Deze namiddag blijft het grijs en troosteloos weer. De temperaturen klimmen nog iets hoger met maximaal 11-12 graden in het centrum. Dat is zo’n 5 tot 6 graden te warm voor de huidige tijd van het jaar. Het blijft de hele namiddag miezeren met af en toe motregen. De zwakke wind is een eenzame bondgenoot van de andere weerfactoren.

Vanavond en vannacht is er opnieuw kans op nevel of mist waardoor het zicht plaatselijk (sterk) beperkt wordt. In het westen kunnen er later enkele opklaringen ontstaan.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken