2 december 2012 - 2 min. lezen 4 reacties

Wat een begin van de meteorologische winter gisteren. De dagperiode verliep op de meeste plaatsen wisselend bewolkt met opklaringen en wolkenvelden. In het westen werd er door het KMI zo’n 6 graden voorspeld, maar uiteindelijk bleef het kwik in Waregem (zuiden van West-Vlaanderen) steken op zo’n 3.8 graden.

In de namiddag nam de bewolking opnieuw toe vanuit het noordwesten, gevolgd door licht winterse neerslag. Ten oosten van de lijn Antwerpen – Brussel en Mons werd natte- en zelfs droge sneeuw gesignaleerd. Ten westen van deze lijn bleef het voornamelijk bij regen.

Weerbericht 2 december

Deze ochtend verspreid nog enkele buitjes die gepaard kunnen gaan met regen, hagel en/of (natte) sneeuw. De kans op droge sneeuw is het grootst tussen 06:00 en 09:00 en vooral bestemd voor het noordoosten van het land. Elders blijft het droger. De wind waait matig uit noordwestelijke richtingen.

In de namiddag wordt het geleidelijk aan droger in de westelijke landshelft van België. Het schaduweffect van Engeland speelt hierin een belangrijke rol. De rest van de buien voor het oosten verdwijnt ook geleidelijk. De sneeuw blijft liggen in de Ardennen. De maxima schommelen tussen 0 en 6 graden. De gevoelstemperatuur ligt rond of onder het vriespunt.

De weermodellen blijven zeer onzeker na aanstaande woensdag. Het kan vriezen of dooien. Daarom voorlopig nog geen nieuwe winterupdate. Wie met ons wil meepraten over de winterkansen en de daarbijbehorende sneeuwsituaties kan terecht op Facebook via NoodweerBenelux.

Met ruim 140.000 volgers in 2014 zijn we één van de meest bezochte websites qua meteo in de Benelux.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken