2 november 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Zet u maar schrap vandaag.. Het Amerikaanse weermodel berekent een klein uitdiepend lagedrukgebied boven Frankrijk met een sterk windveld in de omgeving van Parijs.. De windstoten zouden in die omgeving kunnen oplopen tot zo’n 90, lokaal 100 km/h.. Ik hoef u niet te vertellen dat een kleine verschuiving van het windveld grote gevolgen kan hebben voor België.

Bekijk hier: de actuele windsnelheid

Weerbericht 2 november

Vandaag dus een wisselend weerbeeld met geregeld regen en/of enkele fikse buien. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en flinke windstoten. De temperatuur is ondermaats met zo´n 6 tot 7 graden.

Bekijk hier: de actuele temperatuur in België

Winterse neerslag verwacht ik niet doordat de temperatuur op 850 hPa nog te warm is (1 graad positief, terwijl we voor sneeuw zo’n -5 nodig hebben). Er kan lokaal veel neerslag vallen (10 tot 15 liter per vierkante meter). Hoogtepunt van het slechte weer ergens tussen 10:00 en 17:00). Totale herfst dus.

Interesse in onze website?

Bent u gepassioneerd lezer en volger van onze website? Laat het ons weten via [email protected] en dan helpen wij u verder bij de vele vragen. Kinderen en ouders die vragen hebben over de weerelementen kunnen hun vragen ook altijd opsturen. Onze gepassioneerde ‘weermannen’ en ‘weervrouwen’ staan voor jullie klaar ;-).

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen