2 april 2013 - 2 min. lezen 1 reacties

U heeft het waarschijnlijk wel gemerkt? Gisteren was er geen weerbericht te bespeuren op NoodweerBenelux. Dat had alles te maken met het 1 april fenomeen. Wijselijk hadden we besloten om geen weersverwachting neer te schrijven aangezien we daarin wel enkele foutjes wilden stoppen. Bent u toch benieuwd naar het weerbericht van gisteren? Dan kan u dat vandaag hieronder in verkorte versie lezen.

Weerbericht 1 april 2013

Vandaag verwacht ik een stralend zonnige dag. De uitdrogende wind uit oostelijke tot noordoostelijke richtingen voert droge lucht aan waarin opklaringen zich heel goed voelen. De temperatuur (max. 6-7 graden) kan weliswaar niet profiteren van de zonneschijn aangezien we op grote hoogte (1499 m) nog steeds maar temperaturen bereiken van -4°C tot -8°C. Het blijft de hele dag droog.

Weerbericht 2 april 2013

Tussen een hogedrukgebied ter hoogte van het UK en Scandinavië en een ander exemplaar in het zuiden van Europa stroomt vandaag nog steeds koude lucht richting het westen. Het gaat hier weliswaar om bijzonder droge lucht waardoor we ook vandaag optimaal kunnen profiteren van zonneschijn. Ik verwacht geen neerslag. De temperaturen blijven ondanks de vele uren zon steken rond zo’n 7 graden.

Is het aan het kantelen?

De blokkade met winterse toestanden lijkt de komende dagen geleidelijk van het toneel te verdwijnen. Dit hardnekkig luchtpatroon werd mogelijk veroorzaakt door een sterke opwarming hogerop de atmosfeer (stratosfeer) eind december 2012. De laatste runs van de diverse weermodellen tonen een sterker hogedrukgebied nabij de Azoren dat geleidelijk naar het oosten opschuift. Hierdoor wordt de oostelijke stroming de mond gesnoerd en krijgen we opnieuw invloed vanaf het westen.

Hopelijk geen nieuwe blokkade in de vorm van een WC (west – circulatie). Dat laatste zou resulteren in flink wat neerslag en temperaturen rond de normale waarde (11-12 graden voor de tijd van het jaar).

Wie de laatste updates over het weer wil volgen kan terecht op onze Facebookpagina

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen