1 juni 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Afgelopen dagen werden we in de Benelux getrakteerd op schitterend ‘zomerweer’ met hoge maxima en zachte minima. Het weerstation in Waregem registreerde vanaf 24 mei 2012 temperaturen boven 25°C en deze hoge maxima werden pas gisteren ‘afgebroken’. We hebben er dus eigenlijk wel een mooie periode opzitten. Gisteren en vandaag werd het iets kouder met temperaturen onder 25°C, maar het bleef in onze regio veelal droog.

Komend weekend wordt wisselvallig en fris

De weerkaarten liegen er niet om. Vanaf zaterdagavond gaat het weer uit een ander vaatje tappen. Een koufront vanuit het zuidwesten brengt vooral zondag veel buien en lagere temperaturen (15°C). De hoogste kansen op hevige buien met onweer zijn gereserveerd voor het zuiden van het land. Merk op dat het zaterdag nog vlot 25°C kan worden in de regio van Parijs met mogelijk zware onweders in de nacht naar zondag.

Volgende week blijft een vraagteken

De nieuwe werkweek belooft wisselvallig te starten met geregeld kans op enkele buien (al dan niet vergezeld van een klap onweer) waarbij de temperaturen rond normaal schommelen. De wind waait met moment matig uit westelijke richtingen en kan tijdelijk ruimen naar het zuiden (vooral medio volgende week). De kans dat het dan tijdelijk warm tot heel warm wordt, lijkt dan ook niet onbestaand. Afwachten maar.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken