1 maart 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Met de nodige vertraging dan toch het weerbericht voor 1 maart 2013. Vandaag kunnen we eigenlijk weinig toevoegen aan de weerberichten van de afgelopen 72 uur. Een hogedrukgebied ten noordwesten van Denemarken voert nog steeds met een zwakke oostelijke stroming bewolking naar de Lage Landen. Opklaringen hoeven we dus nauwelijks tot niet te verwachten.

Pas vanaf zondag vergroten de kansen op meer zon en hogere temperaturen (richting dubbele cijfers ~ 15 graden). Meer informatie kan u raadplegen via het artikel “voorzichtigen signalen op lente

Fris met lage bewolking

Deze ochtend is het op de meeste plaatsen in de Benelux bewolkt met temperaturen rond het vriespunt. In het oosten en Ardennen kan het aan de grond licht vriezen met lokale rijm – en ijsplekken. Deze situatie blijft aanhouden tot 09:00 – 10:00. Daarna wordt het kwik overal positief. De wind waait zwak uit noordoostelijke hoek en voert constant laaghangende bewolking aan.

In de namiddag – en avondperiode verandert er weinig. Enkel aan de kustlijn en in het noordwesten van het land kan de bewolking tijdelijk breken. De maxima bereiken waardes tussen 4-6 graden in het Vlaamse binnenland. Als we de weerpluim van de avond bekijken (21:35 op 1 maart 2013), zien we een gevoelig stijging van de 2 m temperatuur in de loop van volgende week. Zachte luchtmassa’s met een temperatuur van 4-8 graden op 850 hPa zorgt voor de eerste lentekriebels in onze streken!

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken