15 februari 2013 - 2 min. lezen 11 reacties

In de loop van de avond en nacht passeert een groot stuk materie onze aardatmosfeer. De asteroïde komt zelfs zo dicht dat satellieten van diverse toepassingen eventjes storing kunnen ondervinden. De vraag wordt op dit moment veelvuldig gesteld: “Kunnen wij de asteroïde ook in België zien?”. Met het blote oog zal dat waarschijnlijk niet lukken, maar in de centra voor astronomie (volkssterrenwacht) moet dat wel lukken.

Asteroïde vannacht te zien?

Een andere spelbreker kan het weerbeeld zijn. Indien het bewolkt blijft, zal er logischerwijs niet veel waar te nemen zijn aan de hemel. De grootste kansen op opklaringen en dus een heldere hemel zijn voor het westen van de Benelux gereserveerd (provincie West – en Oost-Vlaanderen).

asteroïde vannacht zien

Foto ~ deze weerkaart toont waar de meeste opklaringen zich situeren. Een leeg (wit) bolletje duidt op een heldere hemel. Indien het bolletje gekleurd is, wijst dit op meer bewolking.

De asteroïde wordt verwacht iets na 20:00 lokale tijd en de beste richting waarnaar we kunnen kijken is de noordnoordoostelijke hoek ! Tevens zal NASA een uitzending besteden aan de doortocht van deze asteroïde. U kan dit schouwspel straks hier en hier volgen !

Snelle updates via Facebook

Wie alle updates wil volgen, kan terecht op onze Facebookpagina (inmiddels bijna 6.000 fans). Klik op Noodweer Benelux en vind ons leuk. Zo ben je er zeker van dat je niets zal missen vandaag en in de toekomst.

Bron kaartje: wetter3.de

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen