0

Een dagje naar een dierentuin of pretpark plan je het liefst tijdens de zomermaanden, als de kans op een prettige temperatuur het grootst is. Maar omdat iedereen dan hetzelfde idee heeft, is het dan uiteraard een stuk drukker dan tijdens een periode waarin de kans op slecht weer groter is. Gelukkig zijn er handige manieren om die drukte te ontlopen, en toch een grote kans op goed weer te houden.

Statistieken van meest droge maanden

Juli en augustus lijken misschien de beste kandidaat-maanden voor een dagje uit, maar gemiddeld valt er in de zomermaanden meer neerslag dan in mei of juni. Statistisch gezien is april (op de meeste plaatsen in Nederland en België) de droogste maand. Heb je dus liever een droge, dan een warme dag? Plan je uitje dan in een maand waarin normaal gesproken weinig neerslag valt.

Gebruik NoodweerBenelux en haar gratis app

Voor de actuele temperatuur, verwachte neerslag en windvoorspellingen weet je NoodweerBenelux natuurlijk wel te vinden. Maar sinds kort kun je ook gebruikmaken van Weerflash, dus heb je de actuele weersinformatie én lokale meldingen in je broekzak. Er zijn geen excuses om niet te weten wat voor weer het wordt!

Regendruppels op nauwkeurige manier volgen? Check Weerflash!

Uitstappen met handige alternatieven!

Sommige uitjes zijn geschikt voor meerdere weerstypen. Zo kun je op een warme dag in Duinrell in Wassenaar en in Plopsaland in De Panne afkoelen in een waterparadijs. Al zijn er uiteraard ook veel pretparken met waterattracties voor wat verkoelend vertier.

Ga je graag naar een dierentuin? Daar is afkoelen tijdens een warme dag wat lastiger (tenzij je met de pinguïns mee wil zwemmen), maar is het juist weer makkelijker om te schuilen voor de regen. Binnenverblijven van dieren, maar ook een aquarium, tropisch gebied of andere overdekte gebouwen kunnen erg praktisch zijn tijdens een regenbui.

Houd er overigens wel rekening mee dat veel dieren zelf ook gaan schuilen bij slecht weer. Om die reden bieden sommige dierentuinen kortingen tijdens maanden waarin de kans op wisselvallig weer groter is, maar kan het ook voorkomen dat de openingstijden in die maanden afwijken.

Verder kun je bij het boeken van een ticket ook steeds vaker kiezen voor ‘goedweergarantie’, of een vergelijkbare zekerheid. Bij slecht weer kun je dan eenvoudig omboeken naar een andere datum.

Wees voorbereid op elk weertype

Wil je toch vertrekken, en zijn de weersverwachtingen zelfs op het laatste moment nog onzeker? Wees dan in ieder geval voorbereid. Zonnebrand en zonnebril mee als er kans is dat de zon gaat doorbreken, of juist een poncho of paraplu als het onzeker is of het droog blijft. Dan weet je zeker dat een last-minute weersverandering je uitje niet verpest. Zelf ook nog tips om te delen? Plaats je nuttige bijdrage in de reacties.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen