4

Het moment is aangebroken! Sinds het ontstaan van NoodweerBenelux in 2011 dromen we al enige jaren van een eigen weer-app. Zo’n technologie is peperduur waardoor in 2020 het idee groeide om een inzamelactie of een crowdfunding te organiseren. Op 15 december 2020 begon de crowdfunding en meteen werd duidelijk dat het erg hard ging. Heel wat mensen staan al jaren achter onze werkwijze waardoor we in minder dan 24 uur tijd een eerste streefbedrag hadden overschreden! In amper 8 weken tijd werd het eindbedrag verpulverd en daar zijn wij ontzettend veel mensen dankbaar voor. Resultaat? De unieke weer-app Weerflash kon zich ontwikkelen!

Weerflash, een unieke weer-app

Afgelopen jaren hebben we bijzonder goed de reacties en vragen van ons publiek gelezen en bewaard. Er was duidelijk nood aan een vernieuwende applicatie die de mensen gemakkelijk konden gebruiken om het weer op hun locatie te melden. Deze app moest innovatief zijn en ook een mooie vormgeving was een prioriteit. Door het gebrek aan financiële slagkracht om de applicatie te maken, bleef het idee in de ijskast tot in november 2020.

In december 2020 begonnen we aan een steile bergtocht om 20.000 euro in te zamelen.

Een aantal volgers van NoodweerBenelux stuurden tijdens de livestreams aan op een inzamelactie of crowdfunding om met een volledige groep het doelbedrag binnen te halen. Al snel werd duidelijk dat heel veel mensen nood hadden aan een vernieuwend concept. Weerflash zag het levenslicht in februari 2020 als proof of concept.

Beste weer-app?

Of Weerflash zal uitgroeien tot de beste weer-app in de stores is voor ons tot op heden niet duidelijk. We hebben er alles aan gedaan om de weerapplicatie simpel en snel te maken. Bij de officiële release op vrijdag 5 november (15u30) werd al snel duidelijk dat heel veel mensen startten met registeren, waardoor we in amper 24 uur tijd al nieuwe records hadden gebroken qua registraties en hoeveelheid weermeldingen.

In 24 uur tijd werden meer dan 2000 weermeldingen gedropt in Weerflash. Dankzij de cluster of groeperingsfunctie blijft de kaart van de Benelux overzichtelijk. Iemand die het in detail wil bekijken, kan via een simpele swipe inzoomen of uitzoomen op een bepaalde regio.

Leuk spelelement

Er werd gekozen om een leuk spelelement aan Weerflash toe te voegen. Wij belonen actieve gebruikers met het behalen van diverse badges die in hun app worden opgeslagen. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk om hen uit te lichten op een virtueel podium. Hiervoor werd de 24u ranking ontwikkeld. Het is de bedoeling om deze mensen die de top hebben bereikt regelmatig ook uit te lichten op de sociale media.

Plaats waardevolle weermeldingen en verdien je plekje in de ranking!

Live waarnemingen in één applicatie

Het doel van Weerflash is de referentie te worden op vlak van realtime weermeldingen en elkaar te informeren in de Benelux. Tijdens noodweer kan deze weerapplicatie snel schakelen in zowel gebruikers als in meldingen. Wie dus iets belangrijks kan melden tijdens storm, sneeuw en overvloedige regen weet waar hij nu moet zijn. Sommige mensen plaatsen deze app in het rijtje van Waze. Een compliment dat we koesteren!

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

3 uur geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

2 dagen geleden - 3 min. lezen