15 juni 2017 - 3 min. lezen
2 reacties 2

Binnen enkele dagen kunnen liefhebbers van metalmuziek opnieuw terecht in Dessel (België). Daar wordt vanaf 16 juni 2017 tot en met 18 juni 2017 een nieuwe editie van Graspop Metal Meeting van start getrapt. Alhoewel er maar weinig liefhebbers van dit muziekgenre zich zullen storen aan de weercondities vinden we het toch belangrijk om de meest belangrijke evenementen in de Benelux te voorzien van een duidelijke weersverwachting. Mensen kunnen onze updates ook volgen via Facebook: NoodweerBenelux.

Weerbericht vrijdag 16 juni 2017

Na een thermisch hoogtepunt op donderdag met op veel plaatsen temperaturen tussen 25 en 30 graden moeten we op vrijdag rekening houden met een wisselend tot zwaarbewolkt weerbeeld. De temperatuur zet een stapje terug en schommelt rond 20 graden. Er waait een zwak briesje uit westelijke richtingen. Gevaar voor onweer is niet aan de orde.

temperatuur vrijdag voor graspop
Op vrijdag zet het kwik een klein stapje terug.
neerslagrisisco vrijdag voor graspop
Op vrijdag situeren de neerslagkansen zich vooral over het oosten tot noordoosten van Nederland. In België beduidend minder kans op regen.

Weerbericht zaterdag 17 juni 2017

Op zaterdag bevindt zich een lagedrukgebied ter hoogte van IJsland. Aan de zuidelijke flank van het systeem en met dank aan een trog op de Atlantische Oceaan wordt flink wat warme lucht naar het noorden gepusht. Dat resulteert zaterdag en vooral op zondag in aangenaam tot warm zomers weer.

Op zaterdag schommelen de temperaturen tussen 22 en 25°C bij vrij veel ruimte voor de zon. In het binnenland heerst er meer bewolking. De wind waait zwak uit noordwestelijke richtingen.

temperatuur op zaterdag voor graspop
Vandaag kunnen we profiteren van zomerse maxima. In het binnenland is er beduidend meer bewolking aanwezig.
neerslagrisisco voor graspop op zaterdag
Het risico op neerslag is laag maar verspreid zich op zaterdag wel meer over de gehele oostelijke helft van de Benelux. Lokaal een bui is dus niet uitgesloten.

Weerbericht zondag 18 juni 2017

Op zondag krijgen we een uitermate zomers weerbeeld geserveerd. Met gemiddeld 11 tot 13 uren zonneschijn mogen we spreken van een prachtig weerbeeld voor een festival. Tijdig smeren blijft evenwel enorm belangrijk! De temperatuur schommelt na het middaguur rond 27 graden. De wind waait nog steeds zwak uit noordelijke richtingen en wordt later meestal variabel. Ook vandaag geen kansen op onweer.

zomers weerbeeld op zondag voor graspop
Zonder te overdrijven wordt het op zondag aangenaam warm.
geen regen op zondag voor graspop
Van neerslag is geen sprake op zondag.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken