Weersverwachting Graspop 2017

Binnen enkele dagen kunnen liefhebbers van metalmuziek opnieuw terecht in Dessel (België). Daar wordt vanaf 16 juni 2017 tot en met 18 juni 2017 een nieuwe editie van Graspop Metal Meeting van start getrapt. Alhoewel er maar weinig liefhebbers van dit muziekgenre zich zullen storen aan de weercondities vinden we het toch belangrijk om de meest belangrijke evenementen in de Benelux te voorzien van een duidelijke weersverwachting. Mensen kunnen onze updates ook volgen via Facebook: Noodweer Benelux.

Weerbericht vrijdag 16 juni 2017

Na een thermisch hoogtepunt op donderdag met op veel plaatsen temperaturen tussen 25 en 30 graden moeten we op vrijdag rekening houden met een wisselend tot zwaarbewolkt weerbeeld. De temperatuur zet een stapje terug en schommelt rond 20 graden. De wind waait zwak tot meest matig uit westelijke richtingen. Gevaar voor onweer is niet aan de orde.

temperatuur vrijdag voor graspop

Op vrijdag zet het kwik een klein stapje terug. Bron: Wetteronline.de

neerslagrisisco vrijdag voor graspop

Op vrijdag situeren de neerslagkansen zich vooral over het oosten tot noordoosten van Nederland. In België beduidend minder kans op regen. Bron: Wetteronline.de

Weerbericht zaterdag 17 juni 2017

Op zaterdag bevindt zich een lagedrukgebied ter hoogte van IJsland. Aan de zuidelijke flank van het systeem en met dank aan een trog op de Atlantische Oceaan wordt flink wat warme lucht naar het noorden gepusht. Dat resulteert zaterdag en vooral op zondag in aangenaam tot warm zomers weer.

Op zaterdag schommelen de temperaturen tussen 22 en 25°C bij vrij veel ruimte voor de zon. In het binnenland heerst er meer bewolking. De wind waait zwak uit noordwestelijke richtingen.

temperatuur op zaterdag voor graspop

Vandaag kunnen we profiteren van zomerse maxima. In het binnenland is er beduidend meer bewolking aanwezig. Bron: Wetteronline.de

neerslagrisisco voor graspop op zaterdag

Het risico op neerslag is laag maar verspreid zich op zaterdag wel meer over de gehele oostelijke helft van de Benelux. Lokaal een bui is dus niet uitgesloten. Bron: Wetteronline.de

Weerbericht zondag 18 juni 2017

Op zondag krijgen we een uitermate zomers weerbeeld geserveerd. Met gemiddeld 11 tot 13 uren zonneschijn mogen we spreken van een prachtig weerbeeld voor een festival. Tijdig smeren blijft evenwel enorm belangrijk! De temperatuur schommelt na het middaguur rond 27 graden. De wind waait nog steeds zwak uit noordelijke richtingen en wordt later meestal variabel. Ook vandaag geen kansen op onweer.

zomers weerbeeld op zondag voor graspop

Zonder te overdrijven wordt het op zondag aangenaam warm. Bron: Wetteronline.de

geen regen op zondag voor graspop

Van neerslag is geen sprake op zondag. Bron: Wetteronline.de


Lees ook eens:

 • dawmast

  Op http://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/grote-droogte-in-zuid-en-west-europa “Grote droogte in Zuid- en West-Europa”:

  Grote droogte in Zuid- en West-Europa

  16 juni 2017 | Rob Sluijter, Geert Jan van Oldenborgh en Ruben IJpelaar

  Al geruime tijd valt er in delen van Europa veel minder regen dan gebruikelijk. Dit komt doordat hogedrukgebieden meer dan andere jaren het weer bepalen. De gevolgen worden steeds groter en het einde van de droogte is nog niet in zicht.

  Droogte in Europa

  In een groot deel van (Zuid)west-Europa, waaronder ook ons land, is de lente zonnig maar vooral ook zeer droog verlopen. Normaal is er sprake van een overwegend westelijke stroming waarmee geregeld depressies met bijhorend slecht weer overtrekken. Dit jaar was het luchtdrukpatroon en daarbij behorende weer duidelijk afwijkend. Hogedrukgebieden hielden zich vaak in onze omgeving op waardoor depressies ons niet konden bereiken. Meteorologen noemen dit een ‘geblokkeerd luchtdrukpatroon’. Het gevolg was rustig, vaak zonnig en droog weer. In een groot deel werd slechts de helft, of nog minder van de normale hoeveelheid neerslag afgetapt.

  Is het voortdurende geblokkeerde stromingspatroon nu te herleiden tot de extreme hitte eind augustus en september 2016 die de stratosfeer boven het Noordpoolgebied enorm deed opwarmen en zijn er grote temperatuuranomaliën op de Atlantische Oceaan?

 • Thomas

  Zou het… Gaan we die 23 juni van vorig jaar gewoon nog eens overdoen? Op dezelfde datum?! https://uploads.disquscdn.com/images/3c9eb03766384135d4d265442522ee577bada2f337f01b9f25e445e601f54e45.gif

 • Even inpikken op deze thread. Weermodellen waaronder het GEM berekenen na het weekend gloeiende opties. Tegen eind volgende week een nieuwe hitte-opstoot met 20 graden op 850 hPa… https://uploads.disquscdn.com/images/a05741d3741f96ca8f871537b08f10fda9762351848de7d64dd0243da6480a8e.png