14 augustus 2015 - 2 min. lezen 0 reacties

Na de lokale onweders van donderdag 13 augustus vertoeven we op dit moment in een iets rustigere episode. Helaas is dat slechts een tijdelijke rustpauze want vanmiddag groeit de kans op nieuwe hevige buien. Minder goed nieuws voor alle deelnemers van de 46ste editie van de Dodentocht (100 km wandelen) in Bornem. Weermodellen (GFS, ECMWF) zijn unaniem voor de eerstvolgende 12 uur en voorspellen daarbij een toenemende kans op regen in de late namiddag, avondperiode. Onweders van het kaliber van gisteren hoeven we minder te verwachten.

Aangename temperaturen

Aan de temperatuur zal het vandaag niet liggen, er worden maxima voorspeld tussen 20 en 25 graden met de meest warme opties in het noordoosten van België. De Belgische kust moet tevreden zijn met 20/21 graden. Deze hoge temperaturen blijven we ook aanhouden een stuk in de vooravond. Pas tegen morgenochtend bereiken we de minima die schommelen rond 17 graden.

temperatuurdodentocht

Neerslagverwachting tijdens Dodentocht

Op dit moment hebben we te maken met een wisselende bewolking. Er liggen geen buien in de directe omgeving van België. Dit weerbeeld blijft zich de komende uren herhalen. Na 14:00 groeit de kans op enkele regen- en onweersbuien vanaf het zuiden. Het koufront komt dan dichterbij gevolgd door een volgende regenzone die in de loop van zaterdag België en Nederland doorkruist. De neerslaghoeveelheden vandaag schommelen tussen 2 tot 7 mm. Een pak minder dan wat gisteren het geval was (Genk: + 60 mm)

neerslaghoeveelheid wetter3de

Volg de weermeldingen op Facebook: NoodweerBenelux

Delen


Verder lezen

Alles bekijken