28 juli 2023 - 2 min. lezen
3 reacties 3

Raceliefhebbers in de Lage Landen kunnen hun hart opnieuw ophalen. Dit weekend wordt de GP van België verreden in Spa-Francorchamps. Het weerbericht speelt bij deze racewedstrijden altijd een belangrijke rol. Zoals het er nu naar uitziet zal dit zowel een effect hebben op vrijdag als op zaterdag. Tijdens de effectieve race op zondag 30 juli 2023 is de kans op neerslag wat kleiner.

Strategie van cruciaal belang

Voor de raceteams zal een perfecte strategie key worden. Op vrijdag is er een vrije training gepland en op zaterdag wordt de sprintrace verreden. Op beide dagen is er kans op neerslag door buien die van ZW naar NO over de Benelux trekken. Vooral op zaterdag is die kans in de weermodellen flink aanwezig. Deze buien kunnen zelfs gepaard gaan met een lokale donderslag.

Weerbericht zaterdag en zondag

Zaterdag wordt de sprintrace verreden om 17u. De diverse NWP weermodellen geven aan dat er dan een hoge kans is op enkele buien, die mogelijk onweerachtig van aard zijn. De wind waait buiten de buien meestal zwak uit westelijke sectoren. Maxima schommelen rond 17°C.

Op zondag verwachten de weermodellen in het binnenland een wisselend bewolkt weerbeeld met enkele buien. Voor het zuidoosten van België ogen de weerkaarten droog bij een westelijke wind (3 BFT).

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken