23 maart 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Heerlijk lenteweer! Gisteren en vandaag werd het wederom zalig zacht met maxima rond 20°C op vele plaatsen in België.  De zon heeft op dit moment al redelijk wat bagage om de temperatuur in West-Europa te liften naar comfortabele maxima. Blijf het in de paasvakantie zacht en zonnig? Merk ook op dat er de afgelopen dagen bitter weinig neerslag is gevallen. Het is geleden van 7 maart 2012 dat er nog eens significant veel neerslag viel in de omgeving van Waregem.

Weer in de paasvakantie

Morgen en overmorgen verandert er weinig aan het zonovergoten weerbeeld. We kunnen zelfs stellen dat dit aangename weerbeeld blijft aanhouden tot het weekend van Pasen. Daarna zijn er echter enkele kapers op de kust. Een omvangrijk lagedrukgebied komt met koude lucht vanuit het oosten van Europa opzetten waardoor het hogedrukgebied moet wijken richting het westen. Hierdoor wordt ook West-Europa vatbaar voor depressies die via een noordelijke stroming onze regio kunnen beïnvloeden.

weer in de paasvakantie

In hoeverre dit voor een omslag kan zorgen, blijft een raadsel. Het moge wel duidelijk wezen dat het stabiel lenteweer volgend weekend een serieuze slag te verwerken krijgt. Of het hogedrukbastion op zijn plaats blijft, kunnen we binnen x aantal dagen opnieuw bekijken. Kortom, het zou wel eens kunnen dat het begin van de Paasvakantie in mineur gaat starten met wisselvallige perioden en lagere temperaturen (zie ook de afbeelding hieronder)

lagere temperatuur weerpluim

Bronnen: meteociel.fr, KNMI.nl, weerstation waregem en NASA (foto)

Delen


Verder lezen

Alles bekijken