26 oktober 2013 - 1 min. lezen 1 reacties

Goed nieuws voor de langslapers, de feestliefhebbers en de mensen die enorm genieten van hun job. Tijdens de nacht van zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2013 schakelen we terug over op wintertijd.Dat wil zeggen dat 3 uur terug 2 uur wordt.

De zon zien we 1 uur vroeger!

Concreet wil dat zeggen dat de zon een uurtje vroeger opkomt (07.26 u) en een uurtje vroeger ondergaat (17.20 u). Tegenstanders opperen dat dit gevaarlijk is voor de veiligheid in het verkeer. Zo zouden kinderen tijdens het naar huis fietsen/wandelen/ lopen meer kans lopen op een ongeval. Let dus extra op.

Wie morgen niet overschakelt op wintertijd komt een uur te vroeg op zijn/haar afspraak!

Klokken een uur terugdraaien of een uur laten stilstaan?

Bij mechanische klokken is het aangeraden om deze een uurtje stil te laten staan. Als je de wijzers een uur terugdraait kan dat mechanisme voor problemen en zelfs voor schade zorgen. Laat dus gewoon de klokken een uurtje stilstaan, de horlogemakers zullen u dankbaar zijn 😉

Zomertijd

In de nacht van zaterdag 29 en zondag 30 maart 2014 schakelen we terug over op de zomertijd. Dan zullen we met zen allen weer 1 uurtje minder mogen slapen .. Al is dat laatste natuurlijk zelf aan te voelen.

Gastblog

Door Gastblog

Expert in weer en klimaat of een ander boeiende niche in de wetenschap? Geregeld worden wetenschappers aan het woord gelaten via een gastblog.

Eén reactie op “Vannacht wintertijd!”


Verder lezen

Alles bekijken
7 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

2 dagen geleden - 6 min. lezen
4 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

2 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen