Overzicht van de recente updates

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben zijn er de afgelopen tijd flink wat updates geweest aan de website. In dit artikel licht ik de nieuwe functies en weergaven graag aan jullie toe. Zo kunnen jullie ook in de toekomst optimaal gebruik blijven maken van noodweer.be. Deze updates kwamen tot stand door analyse van jullie feedback eind december 2016. 

Het weer in de Benelux

Misschien wel de meest opvallende wijziging is terug te vinden op de voorpagina van onze website. In plaats van een weergave van de huidige temperatuur in Brussel of Amsterdam krijg je nu volledig in onze huisstijl een overzicht van het weer. Standaard krijg je het overzicht van Brussel, Amsterdam en Luxemburg te zien, maar als je een favoriete locatie hebt aangemerkt (meer hierover later), komt deze direct in beeld. Mocht je de website op bijvoorbeeld een smartphone bekijken dan krijg je enkel jouw favoriete locatie, of Brussel, te zien. Handig!

Zoek eenvoudig het weer op jouw locatie

Via de zoekfunctie op de homepage kun je het gedetailleerde weerbericht van een locatie naar wens bekijken. Helaas hebben we nog niet alle plaatsen ter wereld kunnen toevoegen, maar maak je geen zorgen. Indien jouw locatie niet als suggestie naar voor komt dan druk je gewoon op enter (of return op je mobiele telefoon). We zoeken dan de locatie op en laten je direct het actuele weer zien. De volgende keer zal jouw locatie dan als suggestie in de lijst er bij komen te staan.

vernieuwing het weer op locatie

Om zoveel mogelijk locaties aan te kunnen bieden maken we gebruik van een koppeling met Google Maps. Het voordeel hiervan is dat je ook kunt zoeken op andere woorden dan enkel plaatsnamen. Probeer maar eens te zoeken op je postcode of termen ‘Atomium’, ‘Walibi’ of ‘Sagrada Familia’.

Gedetailleerd weerbericht als favoriet

Niet alleen onze startpagina is aangepast, ook het ‘weer op locatie‘ hebben we flink onder handen genomen. De oude tool die we hiervoor gebruikte was vrij langzaam en had een enorme impact op de performance van de website en daar wilden we graag vanaf. Met de nieuwe weergave en informatiebron hebben we dit weten op te lossen. Zowel op je desktop als mobiel laadt de pagina nu velen malen sneller en kun je rustig zien of je wel of geen paraplu nodig gaat hebben.

Voor iedere locatie zie je helemaal bovenaan het weer van dit moment en een korte samenvatting voor de komende dagen. Daarnaast is er ook nog steeds zoals voorheen per uur te bekijken wat de verwachtingen zijn. Op dit moment is er voor de uurlijkse weergave de volgende informatie beschikbaar: gevoelstemperatuur, werkelijke temperatuur, verwachte neerslag, windkracht (inclusief windrichting), luchtvochtigheid en luchtdruk. Voor de dagelijkse weergave voor komende week is de temperatuur opgesplitst in een minimale en maximale temperatuur en zijn de tijden voor de zonsopgang en zonsondergang beschikbaar.

Vanaf de lokale weerpagina’s is het ook mogelijk om een locatie als favoriet in te stellen. Je kunt dit eenvoudig doen door op het blauwe sterretje te drukken. Het sterretje wordt volledig blauw om aan te geven dat deze locatie jouw favoriet is. Vanaf nu zal de link in het menu ‘Weer op locatie’ ook automatisch naar jouw locatie verwijzen en zul je op de homepage jouw keuze direct terug zien.

Actuele onderwerpen op noodweer.be

Het wijzigen van de homepage zijn we al enige tijd mee bezig, ongeveer twee maanden geleden zijn we begonnen met het herindelen van de beschikbare informatie. Zo zijn de actuele onderwerpen en recente reacties verder naar boven geplaatst. Naast een website waar je het actuele weer kunt bekijken hebben we namelijk ook een ontzettend hechte community! Bij ieder actueel onderwerp kun je nu ook direct zien hoe vaak een artikel is bekeken, hoeveel reacties er zijn geplaatst en hoe vaak een artikel gedeeld is op Facebook of Twitter. Door op de titel, afbeelding of één van de buttons te klikken kun je het volledige artikel lezen.

Heb je tips of vragen voor ons?

Uiteraard hebben we ons best gedaan om alle oude functies in leven te houden en het gebruiksgemak te verhogen. Toch weten we uit ervaring dat verandering vragen op kan roepen. Mocht je naar aanleiding van de recente wijzigen of dit artikel contact op willen nemen dan horen we graag van je. Voor algemene vragen omtrent Noodweer Benelux kun je terecht in op de contactpagina. Voor specifieke vragen over de website kun je ook terecht op webmaster@noodweer.be.


Lees ook eens:

 • Rob van der Linden

  Hoi,

  ik had al eerder aangegeven dat ik de gevoelstemperatuur miste en twee dagen later was deze toegevoegd.
  Ondertussen is deze weer verdwenen?
  Tevens mis ik nog steeds de kleurcoderingen van de temperaturen om zo duidelijker, in één oogopslag, een idee te krijgen van de globale temperatuur opbouw.

  voor de rest een goede vooruitgang, vooral op mobiele devices!

 • Thomas Verstraete

  Hallo, mooie veranderingen. Misschien een kleine opmerking. Via weer op locatie kijk ik regelmatig naar de neerslag hoeveelheden (heb buiten werk ) en deze dagen geven ze telkens regen tot veel regen uit. Dit vind ik niet terug in de tabel. Telkens <1mm. Ook voor vandaag en morgen. Zijn de weermannen dan mis of zit er nog een foutje in de vernieuwing? Bedankt alvast voor de mooie site

  • Beste Thomas,

   Fijn om te horen dat je blij bent met de verandering en er regelmatig gebruik van maakt.

   Ik heb de regen data even nagekeken en het lijkt wel te kloppen. Houd er alleen rekening mee dat het de gemiddelde verwachtte neerslag per uur is.

   Om je wat gedetailleerder inzicht te geven heb ik de afronding aangepast naar een getal achter de komma.

   Mocht je nog verdere vragen of feedback hebben dan hoor ik het graag.

   Mvg,
   Niels

   • Thomas Verstraete

    Misschien nog een kleine melding.
    Bij weer op locatie, zie je het weer momenteel, dan de komende uren en dan de volgende dagen. Als ik nu kijk voor morgen dan staat daar regen en als je dan kijkt naar de hoeveelheden staat er maar 0.4 liter bij. Is deze hoeveelheid dan ook per uur gerekend? zou het niet gemakkelijker zijn om de dag hoeveelheid mee te geven?

    Mvg
    Thomas

    • Bedankt Thomas voor de update en bezorgdheid!