UPdate (2): sneeuwverwachting

“Opnieuw heeft het KMI haar waarschuwingen aangepast. Dat betekent concreet dat de rode waarschuwing voor de provincie Luxemburg verdwenen is en er nu een oranje waarschuwing van kracht is. In de andere provincies gelden er eveneens waarschuwingen, waarbij West-Vlaanderen ook code oranje krijgt! Morgenvroeg wordt het dus opletten voor sneeuwaccumulatie en gladde wegen in de Benelux!” Aldus het KMI.

Sneeuwverwachting volgens het KMI

sneeuwverwachting volgens het KMI

De sneeuwradar online

Er wordt winterse neerslag voorspeld en u bent op zoek naar een betrouwbare sneeuwradar? Dan kan u terecht op noodweer.be voor een radarbeeld dat quasi alle neerslagvormen laat zien. De blauwe kleur wijst op (natte) sneeuw. Zien we oranje vlekken in de buurt van België en Nederland dan moeten we opletten voor ijzelvorming.

Wie op zoek is naar één van onze sneeuwverwachtingen kan terecht in het archief op noodweer.be. Via een zoekwoord (tag) aan de rechterzijde van de voorpagina navigeert u vlot naar onze artikels. Merk op dat een sneeuwverwachting regelmatig wordt bijgewerkt. Dat kan gebeuren via reacties onder het artikel of interne wijzigingen. Graag dit in de gaten houden om verrassingen te voorkomen.

U kan ons ook online vinden via Facebook en Twitter. Uitstekende bronnen voor snel informatie te verspreiden. UPdate 18 september 2014: inmiddels heeft onze pagina op Facebook ruim 30.000 fans. Kom er snel bij en geniet van de extra updates.

Bron: weatherservice.be

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >