0

Na een forse winterinval in het zuidoosten van Europa is het nu tijd voor het zuiden van Duitsland en grote delen van de Alpen. Dankzij de nabijheid van een depressie valt er over de Alpen en in het zuiden van Duitsland veel neerslag. Door negatieve temperaturen is dat veelal sneeuw met grote gevolgen voor het openbaar leven. In München ligt er op sommige plaatsen meer dan 40 cm sneeuw. Misschien iets te veel van het goede!

Sneeuwdump Duitsland & Alpen

Op vrijdag 1 december en zaterdag 2 december werd het zuiden van Duitsland, Polen en Tsjechië geviseerd door extreem winterweer. Met temperaturen tussen 0 en -5°C viel de meeste neerslag als droge sneeuw.

Beelden uit de buurt van München spreken dan ook boekdelen. Via referenties in het buitenland kregen we ook enkele spectaculaire beelden door. Deze winterse foto’s werden gemaakt in de buurt van Miesbach

Wat met de rest van Europa?

Nu grote delen van Europa onder een dik pak sneeuw liggen en de vrieskou grip krijgt op de weerkaarten zou het logisch gevolg een verstrenging van winterweer betekenen. Niets is minder waar, want de nieuwste weerkaarten hinten op een zachter intermezzo na het weekend.

Het Amerikaans weermodel GFS toont extra dominantie van de Atlantische Oceaan en lagedrukgebieden waardoor de winterse weerkaarten smelten als sneeuw voor de zon.

De Atlantische Oceaan domineert met wind en regen en brengt wellicht 5 tot 10°C met zich mee. Voor de winterliefhebbers is het dus nog even wachten voor structureel winterweer.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
7

Lokaal weer veel regen op vrijdag 12 juli

1 dag geleden - 5 min. lezen
45 Waarschuwing voor hevig onweer!

Hevig onweer op dinsdag 9 juli 2024

4 dagen geleden - 5 min. lezen