0

Vandaag was onweer niet aan de orde, de wind die kwam wel sterk uit de hoek vanuit het noordwesten. We reden vanuit Valentine richting Badlands National Park. Aangekomen in het park bezochten we eerst het infocenter en trokken vervolgens helemaal door het park heen langs rotsformaties die al duizenden jaren oud zijn. Voor andere weerfoto’s van onze reis door Noord-Amerika, check Instagram.

Badlands

Regelmatig stopten we voor foto’s en keken we naar vaak geweldig panoramische uitzichten. De Badlands werden gevormd door erosie en dat levert soms de meest zotte rotsformaties op waarbij ook goed de verschillende lagen te zien zijn door hun verschillende kleuren.

  • Nog geen goede spiegelreflex voor weerfotografie? Check deze shop!
Badlands

In de namiddag gingen we naar het wereldberoemde Mount Rushmore in The Black hills. Het monument met de 4 presidenten is net zoals we het ons hadden voorgesteld. In de gift shop neusden we rond naar een souvenirtje.

Mount Rushmore

Even verderop is men nog bezig met het Crazy Horse Memorial. Dit moet een monument worden gelijkaardig aan dat van Mount Rushmore al zal dat nog tientallen jaren duren maar het is dan ook veel groter.

Crazy Horse

Op de parking vonden we ook de busje terug van ‘Extreme tornado tours’. Wij waren dus niet de enige stormchasers met dit alternatieve programma ;).

extreme tornado tours

De dag liep bijna ten einde en we reden door naar Custer. Daar hebben we onze buikjes gevuld bij ‘Buglin Bull Restaurant and Sport Bar’. Jeroen en Peter kozen voor de ‘Cowboy’ pizza en Kevin viel voor het grote hammetje met puree en wortelen.

Kevin Bot

Sommige linkjes bevatten affiliate

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
7

Lokaal weer veel regen op vrijdag 12 juli

1 dag geleden - 5 min. lezen
45 Waarschuwing voor hevig onweer!

Hevig onweer op dinsdag 9 juli 2024

4 dagen geleden - 5 min. lezen