1

Zondag 29 mei werd een dag waar stormjagers Kevin en Jeroen al een hele tijd naar uitkeken. Om 5:30 liep de wekker af en dat was het begin van een lange en vermoeiende dag. We vertrokken om 7 uur in Hamme richting de luchthaven van Schiphol van Amsterdam. 9 uur is het wanneer we de vertrekhal binnenstappen en op onze eerste vlucht wachten.

vertrekhal

1:40 uur was het officiële vertrekuur en dat was ook het effectieve uur van opstijgen richting Londen Heathrow. Voor we het wisten waren we alweer geland in Londen alwaar we onze connectie moesten afwachten naar Denver. Echter kregen we af te rekenen  met een uur vertraging, maar dat gaf ons nog wat de tijd om landende vliegtuigen te fotograferen.  Zo ging de tijd nog snel vooruit en voor we het wisten zaten we een aan boord van  de Boeing 747-400 die ons richting Denver zou brengen.

Het was een erg panoramische vlucht met vaak mooie vergezichten op onze blauwe planeet. Wanneer de anderen aan het slapen waren met hun raampje toe bleef dat van ons mooi openstaan ;). Het begon in Ierland al met wat convectie, gevolgd door het blauw van de Atlantische Oceaan. Daarna volgde een prachtig wit Groenland vol ijs, gletsjers en besneeuwde bergtoppen.

Groenland

Vervolgens vlogen we over Canada dat duidelijk een land vol ongerepte natuur is waarbij ook behoorlijk nog was ijs hoort. Na een tijdje vlogen we het Tornado Alley gebied binnen en dat was meteen duidelijk. De aambeelden en updrafts scheerden voorbij ons raam.

Updraft

Een uur voor we gingen landen kwam de piloot met een mededeling dat één van deze onweershaarden zich boven de luchthaven van Denver bevond en dat de luchthaven enige tijd gesloten was. We zouden uitwijken naar Phoenix in Arizona en dat konden we wel missen na vele uren vliegen. We aanschouwden besneeuwde Rocky Mountains langs nog meer buienwolken, lenticularis en mammatus wolken.

onweer

Plots kregen we toch het bericht dat we binnen 20 minuten alsnog zouden landen in de luchthaven van Denver. Na wat turbulentie en een stevige landing konden we de eerste stappen zetten in de USA. De controle viel best mee en Peter Gude wachtte ons op. We zetten de koffers in de wagen en reden richting het Raddison Hotel te Denver waar me meteen in bed gingen.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen