0

Vandaag stonden op het programma ‘The Needles Highway 87’ en het Custer State Park. The Highway 87 is een scenic route doorheen The Black hills. We reden door prachtige natuur bezaaid met naaldbomen en ruige puntige bergtoppen. Sommige vergezichten waren om duimen en vingers van af te likken 😉 Ook Knabbel en Babbel waren van de partij. Voor extra leuke foto’s, neem ook een kijkje op ons account van Instagram!

  • Roadtrip in het vooruitzicht in Noord-Amerika? Check dit boek
Eekhoorn

Vervolgens reden we Custer State Park binnen om heel wat wilde dieren met eigen ogen te zien. Alweer was het landschap mooi! We konden er van dichtbij enkele honderden buffels en de ‘schattige’ prairie dogs waarnemen. Ook herten, ezels en de kalkoenen waren van de partij.

Na onze safari vertrokken we richting Cheyenne dat ons target was voor onze tweede chase in Amerika. Er was geen risicogebied uitgegeven door het spc, maar na analyse van de modellen NAM en HRRR konden we toch besluiten dat er kans was op enkele mooie geïsoleerde onweersbuien. Een keuze die goed was genomen (Peter 😉 ).

We reden naar het zuiden door Nebraska richting Scottsbluff en zagen de eerste onweersbuien steeds dichterbij komen. We reden door de eerste cel heen om aan de zuidkant te komen van die cel en nog andere onweders die onze kant opkwamen. In het uiterste zuidwesten van Nebraska stopten we voor de eerste keer. Er was een mooie basis zichtbaar met wat inflow en soms wat lichte rotatie.

onweer

Deze cel moesten we echter verlaten omdat een actievere cel onze aandacht trok. We reden een nieuwe staat binnen, de vierde van onze reis. Welkom Wyoming! Bij Burns sloegen we zuidelijk af om in een goede positie te komen ten opzichte van het onweer. Het was een indrukwekkend onweer voor een dag waarin er geen waarschuwing werd afgegeven. De brede neerslagkern was goed zichtbaar en regelmatig was er een lichtblauwe kleur waar te nemen. Ook waren er zones te zien waarop lichte rotatie zat.

  • Nog geen goede spiegelreflex voor weerfotografie? Check deze shop
onweer

We volgden de cel een hele tijd en stopten regelmatig om enkele foto’s te nemen steeds tot op het moment dat de koude outflow ons bereikte. Ook enkele andere stormchasers volgden deze cel.

onweer

Ondertussen waren we terug in Colorado en hadden we enkele andere onweersbuien in het vizier. De zon kwam laag te staan en dat beloofde!
Tussen Sterling en Julesburg stopten we om een hele reeks fraaie foto’s te maken van een cel in combinatie met de ondergaande zon. Het onweer stond letterlijk in vuur en vlam.

onweer

Samen met verschillende CG-ontladingen zat het vuur er helemaal in. Bij deze cel was er ook rotatie aanwezig en op een gegeven moment zagen we ook stof opwaaien aan de grond. Mogelijks was er dus ook tijdelijk een landspout aanwezig, maar was er geen zichtbare condensatietunnel. Het duister viel en we reden richting hotel in Ogallala. Tijdens deze rit konden we nog wat mooie bliksem zien. Nog even iets eten en dan vielen onze ogen weer toe om de volgende dag terug richting noordoost te rijden.

Sommige linkjes bevatten affiliate

Delen


Verder lezen

Alles bekijken