16 november 2014 - 2 min. lezen 8 reacties

Onze planeet heeft een pijnlijk record te pakken als we de weerdata van JMA (het meteorologisch agentschap uit Japan) bekijken. Uit analyse blijkt dat we de meest warme oktober achter de rug hebben sinds 120 jaar! Als je weet dat ook september, augustus, juni, mei en maart veel te warm waren van wat we normaal mogen verwachten.. Dan stellen wij hier ons toch wel serieuze vragen bij! Een onthutsend rapport van JMA en NASA..

Global warming wordt pijnlijk zichtbaar

Bah, doen we maar lekker verder zoals we bezig zijn. Het vervuilen van de planeet zonder de consequenties in te schatten voor de mensen die na ons moeten komen. Als we dit jaar vaststellen dat we de Aarde gebruiken als microgolfoven moeten we er ons ook bewust van zijn dat we aan het spelen zijn met de mensheid. De cijfers bewijzen het..

Planeet heeft een pijnlijk record te pakken (data)

trend temperatuur volgens JMA

Uit bovenstaande grafiek blijkt dat de temperatuur de afgelopen jaren (zie termijn!) alleen maar aan het toenemen is. De invloed van een toename van de wereldbevolking, het gebruik van grondstoffen begint een tol te eisen die stilaan de ogen doet openen bij jan modaal. Wie gaat er zich de dag van vandaag immers bezighouden met de wereld de komende jaren?

Niemand en dat is ook perfect te begrijpen met de huidige crisistoestanden. Het echte verhaal zit hem in dit artikel en de cijfers waarbij we onmiddellijk met de voetjes op de grond worden gezet. We zijn niet goed bezig. En neen, we zijn niet aangesloten bij één of andere groene organisatie..

NASA bevestigt onthutsende trend

Het wereldbekende NASA ontkent deze opwarmende trend met zware gevolgen niet. Het noemt het JMA zelfs een source met uitstekende kwaliteiten als het aankomt op verzamelen van klimaatdata. Zij bevestigen deze cijfers en moesten recent de schaal aanpassen op onderstaande kaartjes. De bruine kleur symboliseert een opwarming van 4 tot 5°C boven Antarctica.

Aarde heeft pijnlijk record te pakken

Gebruikte informatie bij Thinkprogress

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

2 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen