Nieuw schooljaar begint tropisch

De exacte details zijn nog niet bekend, maar de laatste weerkaarten neigen naar aangenaam tot warm zomerweer na het weekend. Volgens het Europees weermodel (ECMWF) snoert er zich een lagedrukgebied af boven de Atlantische Oceaan dat vervolgens richting het zuidwesten van Europa haar weg verderzet. Aan de voorzijde van dit systeem wordt er (sub)tropische lucht naar het noorden gestuwd. Enkele weerkaartjes ter illustratie:

Tong van warme lucht mogelijk (tropisch)

Het moet gezegd worden dat voornamelijk het Europees weermodel deze ochtend zo’n warme opties laat zien. Het Amerikaans weermodel (GFS) is iets voorzichtiger met de opstuw van deze Spaanse lucht. Hieronder vindt u de uitdraai van ECMWF 00:00. Twee lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan stuwen met een diepe zuidelijke stroming warme lucht naar de Benelux. Zo kan het tussen woensdag en zaterdag gemakkelijk 25°C tot 30°C worden (indien de situatie op de weerkaarten blijft aanhouden).

Nieuw schooljaar begint tropisch

nieuw schooljaar begint tropisch in 2013

Foto ~ algemene luchtdruksituatie voor de periode 5 – 8 september 2013.

TIP: volg de allerlaatste updates op onze Facebookpagina ~ Noodweer Benelux

Zelf weerman/weervrouw spelen?

Wie het natuurlijk zelf wat wil opvolgen kan op onze website terecht op de pagina ‘het weer op uw locatie‘. Voor meer dan 800.000 locaties in Europa serveren wij het weerbericht en de weersverwachting voor de komende 7 dagen.

Bron kaartje: meteociel.fr


Lees ook eens: