0

Afgelopen week vond in Brussel alweer de grootste meteobeurs ter wereld plaats. De Meteorological Technology World Expo 2015 was te bezoeken in hal 3 van Brussels Expo. En het was een succes! Deze meteobeurs brengt van over de hele wereld mensen samen die technologieën hebben ontwikkeld, al dan niet vernieuwend. Dit om de weerkunde en alles wat daarmee te maken heeft nog beter te maken.

meteobeurs
Zicht op een weerradar (die we heel graag willen).

Nieuwe technologieën

Deze beurs is bedoeld om vooral zaken te doen met vaak peperdure weerinstrumenten. Dit kan gaan om nieuwe of verbeterde technieken om bijvoorbeeld de windsnelheid te meten met een ultrasone anemometer.

Ook instrumenten om bliksem preciezer te kunnen detecteren kon men er vinden of weerhutten. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken. Wat ook vrij nieuw is, is een toestel om achter je wagen te bevestigen en dat in winterse omstandigheden u als bestuurder laat zien hoe de situatie precies is op de weg. Het toestel kent onder meer het verschil tussen sneeuw- en ijsplekken.

meteobeurs

Voordrachten

Naast heel wat apparatuur zijn er zoals gewoonlijk ook twee podia waar vrijwel de hele driedaagse voordrachten worden gegeven door soms belangrijke personen in de meteowereld. Deze voordrachten worden druk bekeken door heel wat geïnteresseerden. Op woensdag 14 oktober was er in de namiddag een voordracht over onweer- en bliksemdetectiesystemen die door enkele weerexperten van NoodweerBenelux gevolgd is. De beurs is voor ons stormjagers interessant om een beetje op de hoogte te blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen 😉

Deze gratis beurs is dus een must voor weerbedrijven die het weer leveren aan de bevolking, om deze (soms dure) technologieën te gebruiken en de kwaliteit van bijvoorbeeld hun weersverwachting of waarnemingen een stuk beter te maken.

meteobeurs
Stormjager van NoodweerBenelux.

Korte impressie van de meteobeurs in onderstaande video.

Voor wie volgend jaar aanwezig wil zijn, zal in 2016 naar Madrid moeten. In 2017 is het terug in de Benelux, meerbepaald in Amsterdam.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

15 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen