19 oktober 2015 - 2 min. lezen
0 reacties 0

Afgelopen week vond in Brussel alweer de grootste meteobeurs ter wereld plaats. De Meteorological Technology World Expo 2015 was te bezoeken in hal 3 van Brussels Expo. En het was een succes! Deze meteobeurs brengt van over de hele wereld mensen samen die technologieĆ«n hebben ontwikkeld, al dan niet vernieuwend. Dit om de weerkunde en alles wat daarmee te maken heeft nog beter te maken.

meteobeurs
Zicht op een weerradar (die we heel graag willen).

Nieuwe technologieƫn

Deze beurs is bedoeld om vooral zaken te doen met vaak peperdure weerinstrumenten. Dit kan gaan om nieuwe of verbeterde technieken om bijvoorbeeld de windsnelheid te meten met een ultrasone anemometer.

Ook instrumenten om bliksem preciezer te kunnen detecteren kon men er vinden of weerhutten. Je kan het eigenlijk zo gek niet bedenken. Wat ook vrij nieuw is, is een toestel om achter je wagen te bevestigen en dat in winterse omstandigheden u als bestuurder laat zien hoe de situatie precies is op de weg. Het toestel kent onder meer het verschil tussen sneeuw- en ijsplekken.

meteobeurs

Voordrachten

Naast heel wat apparatuur zijn er zoals gewoonlijkĀ ook twee podia waar vrijwel de hele driedaagse voordrachten worden gegeven door soms belangrijke personenĀ in de meteowereld. Deze voordrachten worden druk bekeken door heel wat geĆÆnteresseerden. Op woensdag 14 oktober was er in de namiddag een voordracht over onweer- en bliksemdetectiesystemen die door enkele weerexperten van NoodweerBenelux gevolgd is. De beurs is voor ons stormjagers interessant om een beetje op de hoogte te blijven van nieuwe producten en ontwikkelingen šŸ˜‰

Deze gratis beurs is dus een must voor weerbedrijven die het weer leveren aan de bevolking, om deze (soms dure) technologieĆ«n te gebruiken en de kwaliteit van bijvoorbeeld hun weersverwachting of waarnemingen een stuk beter te maken.

meteobeurs
Stormjager van NoodweerBenelux.

Korte impressie van de meteobeurs in onderstaande video.

Voor wie volgend jaar aanwezig wil zijn, zal in 2016 naar Madrid moeten. In 2017 is het terug in de Benelux, meerbepaald in Amsterdam.

Gastblog

Door Gastblog

Expert in weer en klimaat of een ander boeiende niche in de wetenschap? Geregeld worden wetenschappers aan het woord gelaten via een gastblog.


Verder lezen

Alles bekijken

Overzicht nachthemel: februari 2023

3 dagen geleden - 4 min. lezen

Vleugje lenteweer in Spanje en Portugal

3 dagen geleden - 2 min. lezen
289 Prognose

Winterse signalen deel 11: Waagt de winter nog een kans?

4 dagen geleden - 3 min. lezen