0

De wind is gedraaid naar het noordoosten en uit die hoek wordt er stilaan koudere lucht aangevoerd. De lucht blijft vochtig, en in de Ardennen ontstaat daardoor de kans op wat orografische neerslag. Samen met de lagere temperaturen neemt de kans op sneeuw in de Ardennen dan ook toe.

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s opladen.

Koude lucht en wat neerslag vanaf het oosten

Op vrijdag stroomt er op hoogte al een flinke portie koude lucht binnen vanaf het noordoosten (temperaturen rond -5°C op 1500 m), en wordt er van over Duitsland ook vocht tegen de Ardennen opgestuwd. Dit kan resulteren in wat lichte neerslag, al blijven de hoeveelheden wel klein.

Weerkaart van het KNMI voor vrijdag 2 december. (KNMI)

Met de lage temperaturen is de kans op sneeuw reëel. Boven 500-600 m blijft het morgen zelfs de hele dag vriezen.

Maxima op vrijdag 2 december.

Kans op een dun sneeuwdek

Blijft de sneeuw liggen? Met temperaturen rond het vriespunt kan eventuele (mot)sneeuw blijven liggen. Het Nederlandse weermodel Harmonie toont een maximaal sneeuwdek van 1-2, lokaal nog iets meer, op de hoogste toppen van de Ardennen.

Maximaal sneeuwdek op vrijdag 2 december.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken