21 maart 2024 - 3 min. lezen
0 reacties 0

Ga je deze zomer naar Tenerife of ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming? Lees hier over de beste periode om naar Tenerife in Spanje te reizen. Tenerife heeft namelijk veel te bieden. Zo geniet je van prachtige stranden, activiteiten waar je echt enthousiast van wordt en je laat je keer op keer verrassen door de Spaanse keuken. In Europa heb je natuurlijk niet overal hetzelfde klimaat. Ontdek hier wanneer je het beste kunt vertrekken en leer meer over wat de impact is van klimaatverandering op Tenerife.

Stijging van de zeespiegel

In Spanje behoort Tenerife tot een van de drie gebieden die het meest kunnen lijden door het stijgen van de zeespiegel. De effecten hiervan zijn steeds sneller te merken, net zoals kustgebieden over de hele wereld. Hierdoor kunnen ook de stranden en kusten krimpen.

Volgens het Plan voor de Bevordering van de Milieu Aanpassing van de Canarische Kusten zou het zomaar kunnen dat tegen 2050 wel 10,6% van de kustlijn oppervlakte verloren is gegaan door de stijging van de zeespiegel. Om hier oplossingen voor te bedenken is het LIFE Garachico-project het leven in geroepen.

Hier worden methoden bedacht die zullen helpen tegen de stijgende zeespiegel. Het LIFE Garachico-project wordt gefinancierd door Europa en de kennis die tijdens dit project wordt opgedaan zal ook gebruikt worden voor andere delen in Europa.     

Ideaal moment om Tenerife te bezoeken

Tenerife kent hete zomers en milde winters. Wel kun je het hele jaar door de zon verwachten, hierdoor is Tenerife het hele jaar door populair. Wil je toch het beste uit je vakantie halen? Dan is het aan te raden om tussen juni en september te reizen. Rond augustus kan het soms wel 31 graden worden en in februari kan het dalen tot 15 graden.

Wil je je soepel bewegen tijdens de extreme hitte of natte maanden? Dan kun je ook een auto huren op Tenerife. Dit bied je een grote flexibiliteit om de verschillende delen van het eiland te ontdekken. Daarnaast kun je ook nog eens de drukte van het openbaar vervoer vermijden. Hierbij is het wel slim om van tevoren te reserveren. Vooral tijdens het hoogseizoen. Wie weet kun je nog eventuele kortingen ontvangen.

Klimaten in Europa

Elk land in Europa heeft zo zijn eigen kenmerken door de regio’s waar ze in voorkomen. In Noord-Europa leven de inwoners in een subarctisch klimaat. Dit betekent dat er lange, koude winters zijn met korte en milde zomers. In Centraal- en Oost-Europa genieten mensen van een continentaal klimaat. Hier vind je koele winters en warme zomers.

In West-Europa vind je een gematigd zeeklimaat met milde winters en zomers. Dit komt vooral door de nabijheid van de Atlantische Oceaan. Tot slot vind je in Zuid-Europa een mediterrane klimaat met droge en hete zomers. De winters zijn vaak nat.

Hier hoort Tenerife bij. Je kunt je voorstellen dat een auto huren prettig kan zijn, aangezien je dan vaak ook een airco hebt. Elk van deze klimaten kent zijn eigen aanpassingen in de landbouw en draagt bij aan Europa op zijn eigen manier.

Gastblog

Door Gastblog

Expert in weer en klimaat of een ander boeiende niche in de wetenschap? Geregeld worden wetenschappers aan het woord gelaten via een gastblog.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
9 Maandag stevig onweer!

Stevige onweerskansen door pittig koufront op maandag

3 dagen geleden - 6 min. lezen
6 Prognose

Weersverwachting komende dagen: fris en wisselvallig

3 dagen geleden - 5 min. lezen
1

Weersverwachting Amstel Gold Race 2024

10 april 2024 - 5 min. lezen