27 maart 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Aanstaande zondag is het weer zover! Een hoogtepunt voor de wielerliefhebber staat geprogrammeerd als de fameuze en wereldbekende wielerklassieker Ronde van Vlaanderen. Aangezien dit evenement veel volk trekt, is de weersituatie voor en tijdens de koers niet onbelangrijk. Hieronder krijgt u een globale indruk van de weersituatie met details op zondagvoormiddag/namiddag.

Tijdens het weekend verliest het hogedrukgebied ter hoogte van de Britse Eilanden haar invloed op het West-Europese weer. Depressies komen vanuit het hoge noorden afzakken richting de Benelux en brengen gevoelig frissere lucht met zich mee.

Zondagvoormiddag (06:00-12:00)

De voormiddag start relatief koud met minima rond 2-3°C. De wind waait op dat moment zwak uit noord tot noordwestelijke richtingen. Het blijft tot en met de middag droog met een helder weerbeeld. Het is niet geheel uitgesloten dat er na de middagperiode toe wat hoge wolken ontstaan, maar die mogen geen hinder veroorzaken voor de krachtige zonnestralen. De temperatuur schommelt rond 9/10°C omstreeks 10 uur en stijgt door naar 12/13°C op de middag. De wind draait geleidelijk aan naar een noord tot noordoostelijke component.

Temperatuur 10 uur:

temperatuur rondevanvlaanderen 10uur

Temperatuur 12 uur:

temperatuur wielerklassieker 12uur

Windsnelheid

windsnelheid rondevanvlaanderen

Zondagnamiddag: (12:00-18:00)

Na de middag blijft het weerbeeld meer of min hetzelfde met een maximum temperatuur rond 13°C en hoge bewolking die de zon niet kan bedreigen. Bekijk op de satellietbeelden de invloed van de wolken op onze regio.

Temperatuur 15 uur

temperatuur rondevanvlaanderen 15uur

De wind draait nog iets meer richting noord en blijft gedurende de hele namiddag zwak.

Windsnelheid 15 uur

windsnelheid rondevanvlaanderen 3uur

Samenvatting weer tijdens Ronde

Het belooft een droge en zonnige dag te worden met een lichte bries uit noordelijke richtingen. De temperatuur klimt tot 12/13°C en daarmee is het perfect weer om een krachtige inspanning te leveren op de wielerfiets. De vele supporters van de wielrenners zullen dit nieuws dan ook heel erg graag horen!

Bronnen kaartjes: wetterzentrale.de en rondevanvlaanderen.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken