23 augustus 2013 - 1 min. lezen 1 reacties

In België en Nederland is zware hagel vaak een uitzonderlijk natuurfenomeen. Het gaat meestal gepaard met felle onweersbuien die kunnen profiteren van een hoge temperatuur aan de grond (2m) en een erg koude bovenlucht. Het verschil tussen deze waardes zorgt ervoor dat buienwolken uitgroeien tot explosieve buien waarin neerslagdruppels tot hoog in de wolk worden gekatapulteerd. Door een herhaling van deze verticale beweging kunnen er zich hagelstenen vormen met variabele doorsnede!

VIDEO van de hagelbui

Schrijven op Noodweer.be

Een natuurliefhebber in hart en nieren en de drang om dit te verkondigen naar een (erg) groot publiek ? Dan bent u bij de website www.noodweer.be aan het correcte adres. Met een geheel automatisch berichtensysteem en een tekstverwerker hebt u alles bij de hand om je passie te delen met veel mensen. Geïnteresseerd in het bloggen? Mail naar [email protected]

Zoek en vindt ons op Facebook !

U maakt vermoedelijk gebruik van het sociaal mediakanaal ‘Facebook’? Via dit medium kan u nog sneller en vooral gratis onze updates raadplegen. Enorm handig tijdens onweer – wateroverlast – sneeuwval! DOEN. (NoodweerBenelux)

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken