94

Komende dagen wordt het stilaan warmer dankzij de aanvoer van zachtere lucht op hoogte. Tijdens het Pinksterweekend schuift een hoogtelaag dichterbij en neemt de onstabiliteit toe waardoor het wisselvallig wordt. Voor volgende week tonen de meeste weermodellen een normaal weertype.

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s opladen.

Geleidelijk warmer

De druksetting is vrij chaotisch. De Benelux bevindt zich in een zogenaamd zadelgebied tussen hogedruk – lagedruk in. Komende dagen wordt de aangevoerde lucht op hoogte wat zachter aan de oostkant van een laag dat uitzakt ten westen van Portugal. Het wordt daardoor geleidelijk warmer.

Warme lucht bereikt West-Europa vanaf het zuidoosten.

Temperaturen stijgen

Woensdag is het fris met maxima rond 16-17°C. Donderdag halen we tot gemiddeld 20°C. Vrijdag komt de zachte lucht dan duidelijk meer opzetten waardoor we temperaturen krijgen tot 22-24°C en mogelijk zelfs nog iets meer. Met een grote portie zon erbij wordt het de komende dagen vrij aangenaam weer.

Maxima op vrijdag 3 juni 2022.

Wisselvallig weer tijdens Pinksteren

Tijdens het weekend van Pinksteren schuift een hoogtelaag dichterbij vanaf het zuidwesten en ontstaan er ook enkele aparte lagedrukkernen. Deze zorgen voor een snel toenemende onstabiliteit waardoor er buien zullen gevormd worden. Die buien kunnen gepaard gaan met onweer en mogelijk voor veel neerslag op korte tijd zorgen. We houden het in de gaten!

Een hoogtelaag komt tijdens het weekend van Pinksteren dichterbij.

Onderstaande kaart toont de cumulatieve neerslagsom tot en met maandag. Het is duidelijk dat er vrij veel neerslag kan vallen!

Veel neerslag volgens het ECMWF weermodel.

Tendens voor juni

Tijdens de eerste decade van juni krijgen we een vrij normaal weertype. De temperaturen schommelen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar. Voor volgende week is de onzekerheid nog groot, maar een verlenging van het normale weer lijkt aannemelijk. We volgen het verder op!

Komende dagen warmer. Tijdens het weekend wisselvallig.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken