16 maart 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Afgelopen 24 uur was het heerlijk weer in de Benelux. Een zone met zachtere lucht op 1499 m bereikte vanuit het zuiden ons land. In de voormiddag steeg de temperatuur al snel richting 12-13°C en in de namiddag deden de opklaringen daar nog een flink schepje bovenop. In grote delen van België werden maxima genoteerd tot 18°C, lokaal 20°C. In het zuiden van West-Vlaanderen was dit onder andere het geval. Het weerstation van Waregem piekte omstreeks 16:08 naar 20.1°C.

20 graden temperatuur

Is deze warmte uitzonderlijk?

De winter moet dan wel nog eindigen, maar toch halen we vandaag reeds 20°C in België. Niet uitzonderlijk doordat er zich een lagedrukgebied heeft gevormd op de Atlantische Oceaan die vervolgens met een diepe zuidelijke luchtcirculatie warme lucht richting het noorden van Europa pompt. Mits voldoende instraling door zonneschijn en droge bodem kan de temperatuur in thermometerhut snel klimmen.

Bron afbeelding: weerstation Waregem

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
2

Tijdelijk droger en zachter, later wisselvallig

17 uren geleden - 3 min. lezen
Opvallend

Vroege sneeuwval in Lapland

2 dagen geleden - 2 min. lezen
5

Bouwstenen voor nieuwe nazomerse periode

3 dagen geleden - 2 min. lezen